Vâlceanul Dumitru Cornoiu, în “Comisia Ford”, de reanalizare a contractului de privatizare

duminică, 16 mai 2010

• Din calitatea de secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale,

Vâlceanul Dumitru Cornoiu, în „Comisia Ford”, de reanalizare a contractului de privatizare

Zilele trecute, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern pentru constituirea unei comisii interministeriale în vederea analizării contractului de privatizare încheiat cu Ford Motors Company pentru pachetul de acţiuni detinut de stat la SC Automobile Craiova SA. Comisia, coordonată de preşedintele AVAS, Aurelian Popa, este formată din şase membri, printre care şi vâlceanul Dumitru Nicu Cornoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Iniţiativa AVAS vine ca urmare a solicitării primite de Guvernul României, din partea companiei Ford, de a analiza prevederile contractului de privatizare din perspectiva realităţilor economice actuale în contextul crizei globale. Solicitările concrete ale Ford Motors Company urmează să fie primite şi analizate de noua comisie, în perioada imediat următoare înfiinţării acesteia.

Cu prilejul primei reuniuni a Comisiei de negociere, reprezentanţii producătorului Ford, în calitate de acţionar majoritar al companiei Automobile Craiova vor prezenta propunerile concrete de modificare a contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni care vor fi negociate cu Comisia interministerială. Rezultatele negocierilor vor fi aprobate prin memorandum de către Guvernul României, vor fi transmise spre avizare Comisiei Europene şi ulterior vor fi supuse aprobării Guvernului sub formă de ordonanţă.

Prin Legea nr. 36/2008 s-a aprobat contractul de vânzare-cumpărare încheiat între AVAS, în calitate de vânzător, şi Ford Motor Company, în calitate de cumpărător, la data de 12 septembrie 2007, contract care are drept obiect vânzarea de către AVAS a unui număr de 13,7 milioane de acţiuni ale SC Automobile Craiova SA, reprezentând 72,4% din capitalul social al acesteia.

Tranzacţia privind pachetul de acţiuni deţinut de stat la SC Automobile Craiova SA a fost supusă unor analize amănunţite derulate de Comisia Europeană. De aceea, în contextul crizei economice şi financiare globale, care a afectat dramatic economiile din ţările cele mai dezvoltate, cu efecte dramatice pe piaţa producătorilor din industria auto din întreaga lume, Ford a solicitat reanalizarea unor clauze din contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni. Potrivit prevederilor art. 21.4, modificarea, completarea sau amendarea contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni se poate face numai în scris, cu acordul ambelor părţi. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe