Urban SA a primit un miliard de lei “de pomanăÔÇ£ de la primarul Poteraş

miercuri, 5 mai 2010

Urban SA a primit un miliard de lei

„de pomană“ de la primarul Poteraş


• primarul sectorului 6 din capitală a decontat prestaţii de salubrizare stradală neefectuate în valoare de 106,07 mii lei, în condiţiile în care străzile se aflau în perioada de reabilitare sistem rutier

Curtea de Conturi a făcut public rezultatul controlului efectuat la nivelul administraţiei publice locale din Municipiul Bucureşti, pe anul 2008. Raportul privind finanţele publice locale conţine date extrem de interesante. La sectorul 6, condus de primarul Cristian Poteraş, sunt evidenţiate mai multe nereguli financiare.

Primarul a plătit sporuri nelegale, taxe nedatorate, plăţi pentru lucrări neprestate, înregistrări contabile eronate de sute de miliarde de lei vechi etc. etc. La fel, compartimentele din subordine au achitat şi ele sume nedatorate de ordinul milardelor de lei vechi, plăţi fără contraprestaţie, plăţi duble etc.

Primarul Cristian Poteraş a achitat nejustificat 35,66 mii lei reprezentând “diferenţe de preţ faţă de preţul de achiziţie pentru două aparate de joacă livrate, montate de SC URBAN SA, cu sediul în Râmnicu Vâlcea”. 
Acelaşi edil a mai dat un miliard de lei de pomană aceleiaşi firme de salubrizare, Urban SA, pentru că muncitorii de acolo n-au curăţat străzile. 

In raportul Curtii de Conturi  s-a constatat şi consemnat în actul de control “decontarea unor prestaţii de salubrizare stradală neefectuate în valoare de 106,07 mii lei, în condiţiile în care străzile se aflau în perioada de reabilitare sistem rutier. Plăţi nejustificate de 106,07 mii lei şi daune aferente de 12,09 mii lei, calculate de entitate au fost recuperate de la S.C. URBAN S.A. şi virate pe destinaţiile legale”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe