Sparle si soparle

duminică, 30 mai 2010

Sparle si soparle

• Polonezii de la USG au început să plătească din ce în ce mai greu serviciile prestate de alte societăţi vâlcene către „domniile“ lor. Mai mult decât atât, „marele“ lider de sindicat Mugioiu face presiuni asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, să intervină la anumite societăţi comerciale din judeţ, dar şi de la nivel naţional, pentru a furniza USG-ului energie, abur şi alte produse la un preţ derizoriu - avantajos pentru polonezi şi falimentar pentru unităţile economice în cauză. Suntem cu ochii cât cepele pe situaţia de la USG, care începe să miroase. Urât!

• În plină criză economică, fostul rege al gunoaielor, Doru Florescu, şi-a găsit o nouă „preocupare” care îi mănâncă tot timpul şi toţi banii: este vorba de jocurile de noroc. Patronul de la Urban toacă zeci de milioane de lei pe la cazinourile din Bucureşti, asta în timp ce salariaţii nu şi-au mai luat salariile de luni bune, iar Doru Florescu „driblează” de ani de zile instituţiile statului şi nu-şi plăteşte datoriile de milioane de euro la bugetul de stat şi la primăriile locale.

• Un gest salutar care merită semnalat: avocatul Petre Grigore (PDL), preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, a anunţat că îşi donează indemnizaţia de consilier la bugetul instituţiei. Din păcate, gestul lui Petre Grigore nu a fost urmat şi de către ceilalţi consilieri judeţeni....

• La sfârşitul săptămânii trecute, „vâlceanul-miliţian” Dumitru Dragomir şi-a sărbătorit cu mare fast ziua de naştere la împlinirea vârstei de 64 de ani. Însă, este îngrijorător cu preşedintele LPF, după ce a ajuns „mare”, a uitat complet de rudele sale din Bălceşti, acesta trecând prin comuna natală doar o singură dată în ultimii zece ani.

• Omul de afaceri şi consilierul local Mihai Persu rămâne în continuare „tânăr şi neliniştit”. La şedinţa consiliului municipal de zilele trecute, Mihai Persu a avut numai critici la adresa proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului Primăriei Râmnicului, însă atunci când a fost vorba să se voteze, patronul de la Percom Construct a votat... pentru. Cine să-l mai înţeleagă?

• Liberal în gândire şi în fapte! Ion Nicolae este foarte pragmatic în relaţia cu tânărul politician şi om de afaceri, aspirant la fotoliul de consilier local, Bogdan Pruteanu: „Dacă doreşte să devină consilier local, să vină la mine, să negociem. Eu am cheltuit foarte mulţi bani în campania electorală pentru a ocupa această demnitate publică. Sunt dispus să renunţ la funcţia din Consiliul Local, dacă Pruteanu bagă mâna adânc în buzunar“. Uite aşa, ca la tejghea, se face...politica!

• Prins ca într-o menghină în scandalul de hărţuire sexuală, primarul afacerist din Ioneşti şi-a trimis soţia şi fiica într-o excursie peste nouă mări şi nouă ţări, în Statele Unite ale Americii, departe de „zvonurile răutăcioase“. Urechile delicate ale celor două membre ale familiei nu trebuie să fie perturbate de...gurile rele.

• În timp ce miile de cadre didactice din judeţ încasează salarii de mizerie, liderul de sindicat FSLI Vâlcea, Lucian Marinescu, ridică lunar de la casieria sindicatului suma de 50 de milioane lei vechi. Adică vreo 5, 6 salarii de profesori. Salariul lui Marinescu este din cotizaţiile membrilor de sindicat. Alte comentarii sunt de prisos!

• Mutuligă din Parlament, supranumit şi Casanova de Perişani, adică în traducere liberă – deputatul Cristian Buican a fost plătit (din bani publici!) în luna martie a a acestui an, pentru tăcerea sa filozofică din Parlament, cu suma de 14.568 lei noi (145 milioane lei vechi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe