Sparle si soparle

miercuri, 26 mai 2010

Sparle si soparle

• Deputatul Cristian Buican este văzut prin capitală, din ce în ce mai des, în compania unei tinere brunete, cu alură de top-model. Când este întrebat de colegii parlamentari cine este „prospătura“, Buican afirmă cu dezinvoltură că este…consiliera sa personală. E posibil să fie aşa, nu băgăm mâna în foc. Oricum, îl felicităm pe „Mutuligă“ al Parlamentului că promovează tineretul – mândria ţării!

• Iliuţă Amuzan, primarul „Pinocchio“ din Călimăneşti, a candidat de unul singur la şefia organizaţiei PSD din localitate. Şi a ieşit pe locul întâi. Normal! Om de mare valoare Amuzan, un fel de doctor inginer de renume mondial, care, iată, nu a avut contracandidat. De fapt, un mare expert în jocurile de culise, susţinut de politicianul de carton. Mitică Tărăşenie l-a criticat (Sanchi! Ce regie a la Ţăndărică!), dar l-a votat pe Amuzan. Hai să fim serioşi!

• Lui Marian Deaconescu de la Hidroelectrica Vâlcea i se pregăteşte debarcarea. Lui Deaconescu i se reproşează managementul defectuos şi lipsa de orientare în spaţiul economic, social şi politic vâlcean. Acesta a avut o presimţire şi s-a trimis singur în concediu de odihnă până în data de 6 iunie. Vom reveni cu amănunte.

• Moştenitorii respectabilei familii Simian au o problemă mare cu fiscul vâlcean. Au sau au avut. În sensul că de-a lungul anului 2008 au omis să declare către Finanţelor Publice Vâlcea anumite sume încasate din chirii şi alte activităţi desfăşurate în Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre spaţiile retrocedate de statul român în zona fabricii de încălţăminte Vâlceana. „Ziarul de Vâlcea“ lucrează la o anchetă care-i va devoala pe Simieni. Ţineţi aproape!

• La Consiliul Judeţean, steagul tricolor este aborat de câteva zile „în bernă“. Şi tricolorul flutură „trist“ la auzul veştii că Dumitru Persu a început deja să-şi facă bagajele pentru a ieşi (în sfârşit!) la pensie. Te salutăm din mers, Excelenţă Întunecată! Ne va fi dor de tine! Sau nu!

• Culmea nesimţirii şi tupeului la firma FlowTex din Mediaş: la nici o lună după ce Primăria Râmnicului a turnat covor asfaltic pe întreaga stradă Maior V. Popescu, această firmă se pare că a „uitat” ceva în subteran şi s-a apucat de câteva zile să spargă din nou strada cu pricina. Astfel, spre disperarea sutelor de şoferi şi locuitori din zonă, cei de la FlowTex şi-au mutat jucăriile la intersecţia străzilor Maior V. Popescu şi Regina Maria şi au reînceput să sape şanţurile prin asfaltul proaspăt turnat. Ruşine!

• Într-un mod discret, mogulul Dinu Patriciu şi-a făcut o nouă „intrare” în Râmnicu Vâlcea, pe lângă presă şi benzinăriile Rompetrol: pariurile sportive. Concret, omul de afaceri a investit câteva zeci de mii de euro în renovarea şi dotarea unui spaţiu de la parterul blocului de lângă Liceul Alexandru Lahovari. Numele firmei este mai mult decât sugestiv: Bet Arena Cafe.

• De câteva săptămâni, Ion Cîlea şi PSD-ul au făcut presiuni constante asupra directorului Centrului de Asistenţă Medico-Socială de la Lădeşti (o instituţie în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea) pentru ca acesta să-şi semneze „retrogradarea” pe un post inferior. Până la urmă, planurile lui Cîlea au dat roade şi acum este fericit că îl poate pune pe fotoliul de şef al Centrului pe... Sabin Dragnea, fostul primar din Lădeşti şi un vajnic pesedist.

• Absolut incredibil gestul doctorului Victor Grigorie, care demonstrează că nu ştie să piardă. Dându-şi seama că nu are nici o şansă să câştige preşedinţia conservatorilor vâlceni la conferinţa judeţeană de la sfârşitul săptămânii, Victor Grigorie a început să ia legătura cu mai mulţi membrii de partid pe care i-a anunţat că... şedinţa de alegeri nu se ma ţine. Până la urmă conferinţa a avut loc în ziua şi la ora programată, iar Victor Grigore nu a avut de ales decât gestul de onoare: şi-a dat demisia din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe