Sparle si soparle

miercuri, 5 mai 2010

Sparle si soparle

• Directoarea Sucursalei Vâlcea a BCR, Gina Sanda, a fost „decapitată“ de conducerea centrală a băncii. Decizia a fost luată ca urmare a maldărului de reclamaţii venite din teritoriu de la clienţii BCR nemulţumiţi de atitudinea arogantă şi sfidătoare a fostei directoare. Până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de şef de filială, la conducerea băncii a rămas mâna dreaptă a directoarei pusă pe liber, o anume Violeta Prisăcaru. CV-ul familial al doamnei Prisăcaru nu este unul tocmai imaculat, soţul acesteia, Teodor Prisăcaru, este un fost angajat al Banc Post – Vâlcea, concediat de respectiva instituţie bancară după ce a fost prins umblând cu mâna până la cot în...cardurile clienţilor. 

• Mare ghinion pentru fostul berar şef al PSD Vâlcea, Nicu Spiridon: recent, Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind facilităţile fiscale ce se acordă micilor producători de bere din România. Asta înseamnă că micile fabrici de bere sunt scutite de la plata datoriilor către bugetul de stat acumulate până la data de 31 decembrie 2008. Printre firmele incluse în anexa la acest proiect de lege se afla şi SC Bere Alutus SA, însă fabrica lui Nicu Spiridon nu mai poate beneficia de aceste facilităţi pentru că... este în faliment şi s-a început executarea silită.

• În urmă cu aproape trei luni, Consiliul Superior al Magistraturii a propus-o pe Livia Doina Stanciu, judecătoarea care l-a condamnat la închisoare pe fostul primar Mircia Gutău, pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă nici până acum preşedintele ţării nu a semnat decretul de învestitură.

• Se încinge lupta în tabăra conservatorilor vâlceni, având în vedere că peste două săptămâni sunt programate alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene. După ce a „vegetat” aproape doi ani prin partid, Victor Grigore s-a trezit brusc la viaţă şi vrea acum să fie preşedinte plin la PC Vâlcea. În acest sens, doctorul îşi pregăteşte un întreg arsenal de arme murdare cu care să atace la conferinţa judeţeană de alegeri. Concret, Victor Grigore străbate judeţul în lung şi lat în încercarea de a-şi atrage organizaţiile locale, primele care au căzut în plasa „liderului” fiind chiar Lădeşti şi Lăpuşata.

• Ca urmare a demersurilor primarului staţiunii Băile Govora, Mihai Mateescu, clădirea fostului cinematograf din localitate va trece în administrarea autorităţii publice locale. Clădirea de patrimoniu naţional, aflată într-un stadiu avansat de drgradare, a fost dată în anul 2009 în concesionare unui administrator ciudat – societatea de transport Obada Trans Com de către Regia Autonomă a Distribuirii şi Exploatării Filmelor (RADEF). Primarul Mihai Mateescu a reuşit să anuleze pe cale amiabilă această concesionare dubioasă. Vom reveni cu un articol referitor la acest subiect.

• Surse din interiorul UNPR ne-au „şoptit“ că noul partid va avea candidat la alegerile din 2012 pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea. Numele cel mai vehiculat în acest sens este cel al deputatului Constantin Mazilu, om politic cu priză la electoratul vâlcean, în special în localităţile din sudul judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe