Sparle si soaprle

duminică, 2 mai 2010

Sparle si soaprle

• La festivitatea de depunere a jurământului de către noul primar ales Romeo Rădulescu a frapat absenţa reprezentanţilor Prefecturii Vâlcea, cei care ar fi trebuit să citească documentul oficial de învestitură. Petre Ungureanu, Ioan Filip sau Marius Burlănescu (încă subprefect) nu s-au omorât să se deplaseze vreo 200 de metri de la Prefectură la Primăria Râmnicului pentru a-l instala oficial pe primarul PDL, Romeo Rădulescu. Poate este un semn de răcire a relaţiilor? Demn de remarcat este că judecătorul Bogdan Mateescu întreba disperat prin sala de festivităţi a Primăriei Râmnicului dacă este cineva de la Prefectură pentru a... realiza instalarea. Însă, până la urmă, tot Bogdan Mateescu l-a „uns” pe primarul Romeo Rădulescu...

• Politicianul de carton numit Victor Grigore poartă negocieri secrete cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, în speranţa că din toamna acestui an, va ajunge în scaunul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Victor Grigore a ajuns un fel de „persoana non-grata” prin Partidul Conservator Vâlcea, iar de când a aflat că spitalele judeţene vor trece în administrarea consiliilor judeţene, acesta face mătănii prin biroul lui Ion Cîlea. Oricum, Victor Grigore va mai avea de trăit politic doar câteva săptămâni, pentru că în data de 22 mai vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al PC Vâlcea.

• O ştire interesantă apărută în data de 28 aprilie în publicaţia „Academia Caţavencu“: „Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, se pregăteşte să o numească pe Lăcrămioara Bălan în funcţia de director general în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială. Bălan este o Lăcrămioară care s-a rătăcit intenţionat de turma de mioare liberale după ce Guvernul Tăriceanu a trebuit să se despartă de putere, iar ea de postul de director al Direcţiei de Muncă Vâlcea. Sursele noastre spun că Lăcrămioara încă nu s-a înscris în turma PDL, dar dacă va ajunge în minister va trebui să o facă pentru ca Şeitan să nu aibă probleme cu conducerea partidului, care şi-aşa ar cam vrea să scape de el.“

• Horia Ciorcilă, preşedintele şi fondatorul Băncii Transilvania (TLV), a mai primit un mandat de patru ani ca membru în Consiliul de Administraţie (CA), alături de el fiind realeşi în CA Robert Rekkers, directorul general al băncii, şi Roberto Marzanati, care a a reprezentat în ultimii patru ani BERD, cel mai mare acţionar al TLV, în board-ul instituţiei de credit. Pentru un mandat în CA al Băncii Transilvania a mai candidat şi... Corneliu Diaconescu, un medic din Râmnicu-Vâlcea.

• Cititorii „Ziarului de Vâlcea“ nu au rămas indiferenţi la dezvăluirile din numărul trecut. Iată ce ne scrie unul dintre aceştia: „Sunt comune unde firme agreate şi aduse de Lucian Rădulescu, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, au asfaltat. Dar cum? 2 cm în loc de 12! Puneţi-i la punct! Rădulescu face afaceri cu firma, care-i aparţine cumnatului lui Dumitru Becşenescu – Antares. Societatea are sediul în comuna Păuşeşti Otăsău. Se strânge „laţul“, băieţi!“. Le mulţumim cititorilor care ne-au transmis informaţii despre afacerile cu bani publici derulate în ultimii doi ani de fraţii Rădulescu. Investigaţiile continuă, urmând ca în numerele viitoare să revenim cu o anchetă în extenso.

• Celui mai mare datornic la finanţe din presa vâlceană i s-au acordat „înlesniri la plată“. Băiatul acesta deştept nu avea de plătit „decât“ 1,5 miliarde lei, datorii la stat. Mulţi vor intra de-acum în jocul: „Ce fac ei, facem şi noi!“, că doar s-a deschis…Cutia Pandorei. Foarte frumos!  

• Pe zi ce trece, deputatul Cristian Buican devine din ce în ce... mai mic în faţa senatorului Emilian Frâncu. Dându-şi seama că a greşit grav în interiorul PNL Vâlcea (ultima faptă care a pus capac la toate a fost nominalizarea lui Bogdan Pistol pentru scaunul de primar), Cristian Buican a încercat să dreagă busuiocul pentru că el a fost cel care l-a propus pe Emilian Frâncu în funcţia de preşedinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea. Pur şi simplu, Buican s-a speriat de imaginea „din opoziţie” a lui Emilian Frâncu şi de aceea l-a pus pe senator ca să mai calmeze spiritele şi la organizaţia naţională a liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe