Senatorul Frîncu, împotriva achiziţiilor de şosete şi ... laxative

duminică, 16 mai 2010

Senatorul Frîncu, împotriva achiziţiilor de şosete şi ... laxative

Zilele trecute, senatorul liberal Emilian Frîncu i-a adresat premierului Emil Boc o întrebare privind instituţii şi companii de stat care au bugetat achiziţii de peste 100 de milioane de euro. „Domnule prim-ministru, conform unor articole apărute în presa centrală, instituţiile bugetare şi companiile de stat au cumpărat din bani publici, în primele patru luni ale anului 2010, maşini, laptopuri, telefoane mobile, aparate de gătit, şosete şi chiar… laxative, valoarea totală a acestora depăşind 100 de milioane de euro.

Raportat la achiziţiile publice efectuate în anii anteriori, precizez că această sumă este dublă comparativ cu întregul an 2007 (50 de milioane de euro), când la conducerea ţării se afla un guvern liberal. Aş dori, domnule prim-ministru, să vă exprimaţi punctul de vedere referitor la această risipă a banului public, ţinând cont de faptul că atât dumneavoastră, cât şi preşedintele Băsescu, aţi cerut românilor să accepte o diminuare a salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, pentru a salva ţara de la colaps financiar”, se arată în întrebarea lui Frîncu.

Liderul PNL Râmnicu Vâlcea, i-a semnalat de asemenea ministrului Vasile Blaga faptul că precipitaţiile din ultima perioadă şi încălzirea bruscă a vremii au condus la noi alunecări de teren în mai multe comune din judeţul Vâlcea, printre care Costeşti, Dăeşti, Glăvile, Lungeşti, Măciuca, Goleşti, Laloşu, Milcoiu, Olanu, Roeşti, Stoeneşti şi Tomşani.

Având în vedere faptul că primarii acestor localităţi aşteaptă şi acum de la Guvern fonduri pentru remedierea pagubelor produse de alunecările precedente, parlamentarul liberal i-a cerut ministrul Administraţiei şi Internelor să-i explice care sunt şansele de reabilitare a obiectivelor distruse de noul val de calamităţi. Emilian Frîncu speră ca sumele necesare contracarării efectelor calamităţilor în judeţul Vâlcea să vină înaintea răspunsului de la Vasile Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe