Sarea va fi exploatată în continuare la Ocnele Mari

duminică, 16 mai 2010

Sarea va fi exploatată în continuare la Ocnele Mari

Anda Vlad

Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu,a iniţiat o întâlnire de lucru pe tema situaţiei privind închiderea câmpurilor I şi II de sonde la Ocnele Mari şi perspectivele de exploatare în câmpurile III şi IV din aceeaşi localitate. La întâlnirea de vineri 14 mai, de la Instituţia Prefectului au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, SC Conversmin SA, SNS Salrom SA, Departamentului de  cercetare „Geologie şi geofizică ambientală” al Universităţii Bucureşti. Alături de prefectul Petre Ungureanu s-au aflat subprefectul Ioan Filip, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, directorul exploatării miniere Râmnicu Vâlcea, Marius Tănăsie, precum şi primarii localităţilor Ocnele Mari şi Cernişoara.

Prezentarea şi analiza situaţiei existente în zona de interes amintită a fost făcută de prof. univ. dr. Florian Zamfirescu. La sfârşitul discuţiilor, participanţii au căzut de comun acord asupra faptului că există posibilitatea de continuare a activităţii de exploatare a sării în soluţie, în Ocnele Mari, pe termen mediu şi lung. La nivelul SNS Salrom SA există de asemenea posibilitatea adaptării variantelor de exploatare a sării în soluţie, în funcţie de cererea de consum a SC Oltchim SA şi a Uzinelor Sodice Govora.

Vor fi analizate şi cerinţele comunităţii locale, în scopul soluţionării acestora în mod convenabil. SNS Salrom SA va elabora un studiu pentru menţinerea capacităţii de producţie a sării în soluţie. Participanţii au convenit ca următoarea întâlnire de lucru pe această temă să fie organizată în data de 11 iunie a. c. La această şedinţă vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai conducerii executive de la Oltchim şi Uzinelor Sodice Govora. În ceea ce priveşte efectuarea lucrărilor de reconstrucţie şi ecologizare a suprafeţelor de teren afectate de perimetrul minier Armăşeşti Vest din comuna Cernişoara, va fi elaborată documentaţia pentru rezolvarea situaţiei existente, sursele de finanţare fiind înscrise în bugetul SC Conversmin SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe