Prefectul se interesează de retrocedări

miercuri, 26 mai 2010

Prefectul se interesează de retrocedări

Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, a solicitat săptămâna trecută date exacte comisiilor din subordine cu privire la situaţia „reală” a retrocedărilor şi a titlurilor de proprietate. „Când auzeam, înainte de a intra în aparatul prefecturii despre faptul că 95% dintre dosarele aflate pe fond funciar s-au rezolvat, nu puteam decât să mă bucur, mai ales că eram parlamentar de Vâlcea în acea vreme şi mă traversa o notă de orgoliu regional. Apoi, când am fost numit subprefect, mai ales pe domeniul fondului funciar mi-am zis: ce uşurare, gata nu mai am multă treabă, însă vreau să spun că am descoperit multe neconcordanţe”, a precizat Ungureanu.

Prefectul mai spune că situaţia este destul de „alambicată” şi că până la sfârşitul anului nu se poate da o cifră exactă a dosarelor soluţionate. „Nu vreau să acuz pe nimeni, dar lucrurile nu mi s-au părut atât de limpezi cum erau declarate. Din punctul meu de vedere, nu cred că se pot da cifre exacte cu privire la stadiul retrocedărilor. Corpul de Control a descoperit la o singură primărie în Vâlcea, în sertarul primarului, 700 de titluri de proprietate care nu au fost date oamenilor. Acei oameni, săracii, fac trasee şi audienţe la prefectură, ei neştiind că sunt şantajaţi de propriul primar”, mai spune prefectul. Ungureanu ezită în a da vina pe cineva din aparatul prefecturii, dar consideră că trebuia „acordată mai multă atenţie atunci când se raportau cifre cu privire la situaţia problemelor pe fond funciar”.

„Ca avocat, vă spun că, în judeţul Vâlcea, o familie din patru are procese pe rol pe tema restituirilor. Şi nu procese de azi sau de ieri, ci care vin din negura istoriei. Aşadar, recomand mai multă muncă şi mai puţine relatări heirupiste de depăşiri ale planului”, a precizat prefectul. Ungureanu mai speră că, o dată cu pregătirile pentru recensământul agricol şi funciar, mare parte dintre problemele din acest domeniu se vor limpezi.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe