Politica înseamnă solidaritate, iar pe mine mă interesează ideea de echipă unită la PDL Vâlcea

duminică, 23 mai 2010

• Interviu în exclusivitate cu Valentin Iliescu, şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul

„Politica înseamnă solidaritate, iar pe mine mă interesează ideea de echipă unită la PDL Vâlcea”

• vineri, 21 mai 2010, Valentin Iliescu a depus în mod oficial o cerere adresată Biroului Permanent Judeţean al PDL Vâlcea şi în care solicită aprobarea transferului de la Organizaţia PDL Sector 1 Bucureşti, la Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea, în cadrul PDL Olăneşt

Tiberiu Pîrnău
Petre Coman

Încă din cursul lunii februarie 2009, Partidul Democrat Liberal (PDL) i-a încredinţat lui Valentin Iliescu o responsabilitate mare în cadrul puterii executive: conducerea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul. Valentin Iliescu este şeful departamentului cu rang de ministru, ordonator terţiar de credite. Tot din luna februarie 2009, Valentin Iliescu este cursant al Institutului Naţional de Administraţie (INA).

Potrivit propriului curriculum vitae, Valentin Iliescu a absolvit în anul 1986 Universitatea Politehnică Bucureşti – Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, după care în 1988 a obţinut diploma de Manager de exploatare (Exploatarea, întreţinerea şi repararea utilajelor de construcţii) la Ministerul Construcţiilor Industriale – Centrul de Organizare şi Cibernetică în Construcţii Bucureşti.

În luna mai 1989, Valentin Iliescu urmează un curs postuniversitar de scurtă durată în domeniul managementului în resurse umane. În perioada august 2006 – martie 2007, frecventează cursurile postuniversitare la THR Bucureşti obţinând diploma de manager în turism. De asemenea, trebuie să mai spunem că în perioada septembrie 1996 – decembrie 2008, Valentin Iliescu a fost deputat în Parlamentul României în trei mandate (2004-2008 deputat de Bucureşti), (2000-2004 deputat de Bistriţa Năsăud), (1996-2000, deputat de Bucureşti). Principalele activităţi şi responsabilităţi în cadrul Camerei Deputaţilor au fost: vicepreşedintele comisiei comune parlamentare pentru elaborarea Codului Electoral, secretarul Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea SRR şi SRTV, preşedintele Comisiei parlamentare de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.

Vineri, 21 mai 2010, Valentin Iliescu a depus în mod oficial o cerere adresată Biroului Permanent Judeţean al PDL Vâlcea şi în care solicită aprobarea transferului de la Organizaţia PDL Sector 1 Bucureşti, la Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea, în cadrul PDL Olăneşti. Valentin Iliescu este membru al PDL încă din anul 2003. Pentru a clarifica unele aspecte privind motivele acestui transfer, dar şi pentru a afla care sunt obiectivele politice, i-am solicitat un interviu chiar lui Valentin Iliescu, şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul din cadrul Guvernului:

• De ce aţi ales să veniţi la Vâlcea şi să activaţi în cadrul organizaţiei judeţene de partid?

Valentin Iliescu: „Am auzit în presa locală tot felul de comentarii răutăcioase pe marginea deciziei mele de a veni la Vâlcea. Tocmai de aceea vreau să clarific unele lucruri şi să vă spun că premierul Emil Boc le solicită periodic tuturor miniştrilor din Guvern să se deplaseze cât mai des în teritoriu pentru a afla problemele oamenilor chiar de la ei de acasă.

La începutul acestui an, împreună cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, am străbătut mai multe judeţe din ţară, însă nu ne oprisem şi la Vâlcea. Asta până luna trecută, când conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea mi-a adresat invitaţia de a veni aici să mă implic în campania electorală şi să asist la depunerea jurământului de învestitură de către primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu.

Vreau să vă spun că mi-a plăcut extraordinar de mult echipa cu care este înconjurat primarul Romeo Rădulescu, sunt nişte oameni foarte inteligenţi şi care au învăţat foarte multe de la fostul primar Mircia Gutău. După părerea mea, toată ascensiunea lui Romeo Rădulescu se datorează lui Mircia Gutău. La nivelul conducerii centrale a PDL, atitudinea este foarte diferită pentru că se apreciază că tot meritul este al lui Mircia Gutău, iar Romeo Rădulescu este perceput ca un continuator al lui Gutău.

M-am implicat activ în campania lui Romeo Rădulescu prin împărţirea a peste 500 de materiale electorale în Râmnicu Vâlcea. L-am urmărit şi pe fostul contracandidat Remus Grigorescu, însă Romeo Rădulescu ştie cel mai bine cu ce se mănâncă la Primăria Râmnicului, iar locuitorii au sesizat acest aspect şi i-au acordat încredere lui Romeo Rădulescu”.

• Concret, din calitatea de şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul din cadrul Guvernului, cum puteţi sprijini judeţul Vâlcea?

Valentin Iliescu: „Sunt un om activ şi am depus o muncă îndelungată în cadrul Parlamentului, deci ştiu foarte bine acest domeniu. Am multă influenţă la nivelul Guvernului şi de aceea vreau să ajut judeţul Vâlcea să-şi dezvolte două domenii foarte importante: turismul şi infrastructura rutieră. După părerea mea, judeţul Vâlcea este zona cu cel mai mare potenţial turistic din ţară.

Primul meu obiectiv este «Fabrica de sănătate», prin care vreau să încurajez Guvernul să sprijine staţiunile balneare. Personal, îmi propun ca în perioada următoare să găsesc un investitor privat care să facă în judeţul Vâlcea cel mai mare Centru Spa din ţară, cu recuperare pe toate zonele. Mă mai interesează să dezvoltăm învăţământul în domeniul turistic. Acestea sunt numai câteva dintre obiectivele mele de a ajuta judeţul Vâlcea”.

• Aveţi câteva puncte de vedere cu privire la condamnarea fostului primar PDL Mircia Gutău la închisoare?

Valentin Iliescu: „Dacă Râmnicul arată foarte bine, asta se datorează în mare parte fostului primar Mircia Gutău. Există multe vicii majore în dosarul lui Gutău şi de aceea interesul meu este ca să se afle adevărul integral în acest caz. Cred că o rejudecare a dosarului Gutău, pe alte principii corecte, ar fi foarte bine pentru municipiul Râmnicu Vâlcea şi pentru judeţul Vâlcea”.

• S-a spus prin unele ziare locale că aţi fost impus la PDL Vâlcea de către conducerea centrală a partidului?

Valentin Iliescu: „Eu am venit la Vâlcea în calitatea de membru simplu de partid şi nu într-o funcţie de conducere. Este aberant tot ce s-a spus prin unele ziare locale că sunt omul trimis la Vâlcea de ministrul Vasile Blaga. Nu vreau să creadă cineva că vin la PDL Vâlcea cu forţa, însă nici nu pot să spun că am venit aici fără ca cei de la Bucureşti să cunoască acest lucru. Am venit la Vâlcea să câştig în adevăratul sens al cuvântului. Sunt interesat la Vâlcea de politică dar şi de administraţie şi vreau să ne adunăm toţi oamenii politici din judeţ, indiferent de culoarea politică, pentru a ajuta zona şi pentru a găsi cele mai bune soluţii de dezvoltare. Voi veni la Vâlcea în fiecare sfârşit de săptămână şi voi încerca să sprijin la Guvern cât mai multe primării din judeţ”.

• Cum au decurs primele discuţii cu conducerea PDL Vâlcea şi ce intenţionaţi să faceţi pentru acest partid?

Valentin Iliescu: „Încă înainte ca Romeo Rădulescu să-şi depună candidatura la Primăria Râmnicului, am avut o discuţie cu senatorul Dorel Jurcan, în care, printre altele, l-am anunţat de intenţia mea de a veni la Vâlcea. Dânsul a fost deschis acestei idei şi chiar a vorbit despre o eventuală candidatură a mea la Parlament în 2012. Vreau să vă spun că sunt un tip pragmatic şi am venit la PDL Vâlcea să ajut partidul, am venit să construiesc ceva folositor pentru această formaţiune politică. Am avut discuţii şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, un om foarte muncitor şi cu foarte multe idei pentru partid şi pentru judeţ.

A fost foarte încântat la propunerea mea de a-l sprijini la Guvern în vederea promovării şi finanţării proiectelor de dezvoltare ale judeţului Vâlcea. De asemenea, am avut mai multe discuţii cu primarul Romeo Rădulescu, un om cu foarte multe perspective politice şi în administraţia locală. După părerea mea, Romeo Rădulescu este capabil să facă din Râmnicu Vâlcea unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară. În momentul de faţă, tot ce îmi doresc pe plan politic este să sprijin Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea. De câteva săptămâni, mă deplasez şi la organizaţiile locale din Vâlcea ale partidului şi descopăr în fiecare zi lucruri noi care mă fac fericit că am ales să vin să mă înscriu la PDL Vâlcea.

Atunci când îmi voi depune candidatura pentru o funcţie de conducere la PDL Vâlcea o voi face în ideea să creez unitate în partid. Tot ce îmi doresc este să construiesc un partid puternic la Vâlcea şi să aduc un plus de valoare în activitatea politică. Politica înseamnă solidaritate, iar pe mine mă interesează cel mai mult ideea de echipă unită la PDL Vâlcea Ca o concluzie, vreau să vă spun că sunt un om de bună intenţie şi vreau să muncesc pentru PDL Vâlcea şi pentru judeţ, în ansamblul său”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe