Oltchim merge înainte cu investiţii programate de 98 milioane euro în acest an

duminică, 2 mai 2010

Oltchim merge înainte cu investiţii programate de 98 milioane euro în acest an

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al combinatului chimic pentru anul 2010, care vizează trecerea pe profit şi derularea unor investiţii de 406,6 mil. lei (98 mil. euro). Oltchim estimează că va obţine în acest an un profit de 8,5 mil. lei, de la pierderi de 209,8 mil. lei anul trecut, şi venituri mai mari de 2,5 ori, la 2,73 mld. lei, de la 1,1 mld. lei în 2009, se arată într-un raport al combinatului transmis, joia trecută, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Combinatul este controlat de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce firma germana PCC are 12,16% din actiuni. Oltchim are o capitalizare de 96,3 mil. lei (23 mil. euro).

De asemenea, S.C. Oltchim S.A. Rm Vâlcea a informat recent acţionarii şi investitorii că Guvernul Romaniei, în şedinţa sa din data de 21.04.2010, a adoptat un memorandum prin care mandatează reprezentanţii AVAS, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Oltchim în vederea continuării procedurilor în legatură cu Notificarea transmisă către Comisia Europeană privind Pachetul susţinere program de investiţii, respectiv implementarea măsurilor de majorare a capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS faţă de societate,

în valoare de 538.336.541 lei, respectiv cca. 134.584.135 EUR şi de acordare a unor garanţii, de până la valoarea de 339,2 milioane EUR, în condiţii care nu implică elemente de ajutor de stat precum şi pentru susţinerea intereselor şi iniţiativelor României cu privire la Oltchim în procedurile privind investigaţiile în cazurile C28/2009 privind Pachetul susţinere program investiţii şi C36/2009 referitoare la Garanţia EXIMBANK, iniţiate de către Comisia Europeană – Directoratul General pentru Competiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe