Oltchim ar putea fi prima echipă din istoria Ligii Campionilor care remontează o diferenţă de 7 goluri

miercuri, 12 mai 2010

Speranţa moare ultima:

Oltchim ar putea fi prima echipă din istoria Ligii Campionilor care remontează o diferenţă de 7 goluri

- returul finalei cu Viborg, sâmbătă, ora 20,45, în Capitală

De 16 ani, de când Liga Campionilor a luat locul Cupei Campionilor Europeni, echipele care au câştigat prima manşă la o diferenţă de maximum şapte goluri, şi-au adjudecat şi trofeul. Acest lucru dovedeşte că misiunea Oltchimului, învinsă sâmbătă la Herning cu 28-21, este, practic, imposibilă în manşa secundă. În plus, în istoria sa, în cele 145 de meciuri susţinute în Liga Campionilor, Viborg a pierdut doar 9 la o diferenţă de cel puţin 7 goluri. Niciodată însă danezele nu au pierdut la această marjă o întîâlnire decisivă. DDe altfel, Viborg e la a cincea finală de Liga Campionilor, Oltchim la prima. Pînă să cîştige primul trofeu, danezele au ratat două ocazii.

În cantonament la Bucureşti

Vâlcencele s-au întors sîmbătă noaptea, la ora 2:00, din Danemarca. Jucătoarele şi stafful tehnic au plecat direct la Rin Grand Hotel, acolo unde campioana României şi-a fixat cantonamentul general. Antrenorul Radu Voina le-a lăsat un program mai lejer ieri elevelor sale. După-amiază Neagu şi compania au avut program de recuperare, saună, bazin şi masaj, urmînd ca de azi să înceapă pregătirea meciului retur. "Vom avea zilnic două antrenamente, ultimul la ora meciului de sîmbătă, după ora 20:00. Trebuie să credem în şansa noastră şi să luptăm pînă la capăt", a declarat antrenorul Radu Voina.  

Meciul cu Reşiţa amânat

Partida dintre Oltchim Rîmnicu Vâlcea şi Universitatea Reşiţa, contînd pentru ultima etapă a sezonului, a fost amînat cu şase zile, din cauză că formaţia gazdă are programată sîmbătă manşa retur a finalei Ligii Campionilor, cu Viborg HK.  Ultima etapă a returului Ligii Naţionale este programată miercuri, însă disputa dintre Oltchim Râmnicu Vîlcea, deja campioană, şi Universitatea Reşiţa, a fost amînată pentru data de 18 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe