Oltchim a pierdut şi returul finalei Ligii Campionilor din Polivalenta bucureşteană

duminică, 16 mai 2010

Viborg, fosta şi actuala deţinătoare a trofeului:

Oltchim a pierdut şi returul finalei Ligii Campionilor din Polivalenta bucureşteană

- marţi, la Vâlcea, chimistele vor primii medaliile de campioane ale României

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat câştigarea Ligii Campionilor, după ce a pierdut şi meciul retur al finalei cu Viborg, scor 31-32 (15-16), danezele impunându-se şi în tur, scor 28-21. Viborg HK este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în 2006 şi 2009. Formaţia daneză mai are un motiv de bucurie, extrema dreaptă Cristina Vărzaru, care este căpitanul naţionalei României, cucerind şi titlul de golgeter al Ligii Campionilor, cu un total de 101 goluri marcate 95.

Într-o atmosferă emoţionantă creată de cei peste 5500 de fani prezenţi în tribune, Oltchim a început decisă lupta pentru trofeul Ligii Campionilor, care "pândea" de pe o masă din vecinătatea terenului. Aşa cum doar în România se poate întâmpla, din minutul 23, tabela de joc a "căzut", scorul şi toate datele meciului fiind înregistrate manual, de masa oficială, timp de cinci minute.

Antrenorul Viborgului, Jakob Vestergaard, a protestat de mai multe ori faţă de această situaţie, atrăgându-şi instant mii de huiduieli. Oltchim a încheiat participarea în Liga Campionilor cu o înfrângere, iar handbalistele antrenate de Radu Voina rămân doar cu visul de a-l ridica deasupra capului, dar şi cu consolarea jucării primei finale. Totul s-a încheiat cu lacrimi, de ambele părţi, de bucurie pentru Viborg şi, din păcate, de tristeţe pentru Oltchim, prima echipă din România, care a jucat o finală de Liga Campionilor, după cea a fotbaliştilor de la Steaua Bucureşti, în 1989.

Personalităţi la meci

Printre personalităţile din lumea sportului participante la meci s-au numărat campionul mondial în box Lucian Bute, care este văr cu Steluţa Luca, dubla campioană olimpică Gabriela Szabo, Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, consilierul prezindeţial Mariana Bitang, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport, Doina Melinte, dar şi şeful COSR, Octavian Morariu. De asemenea, galeria Oltchimului a afişat un banner în memoria antrenorului HCM Constanţa, Zoran Kurteş, care a decedat săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe