|miercuri, octombrie 20, 2021
  • Follow Us!

Lipsă de locuri la grădiniţe şi mansarde nefolosite 

Lipsă de locuri la grădiniţe şi mansarde nefolosite

Anda Vlad

Multe mansarde ale grădiniţelor din Râmnicu Vâlcea stau nefolosite, fie din lipsă de interes din partea conducerilor unităţilor de învăţământ, care folosesc mansardele destinate copiilor pe post de depozite, fie din cauza lipsei banilor pentru mobilarea corespunzătoare a acestora. În acest timp, locurile la grădiniţele din municipiu sunt aproape epuizate, iar copiii riscă să rămână şi în acest an pe dinafară.

Locuri lipsă la grădiniţă

Lipsa locurilor de la grădiniţele vâlcene de stat face ca mulţi părinţi să fie îm imposibilitatea de a-şi putea înscrie copiii în programele de educaţie. Singurele locuri care mai sunt acum disponibile sunt la grădiniţele cu program normal, în timp ce, la grădiniţele cu program prelungit acestea s-au epuizat demult. Cartierul cel mai afectat este Ostroveniul. „Mulţi părinţi vor să-şi lase copiii la grădiniţele cu program prelungit şi acolo sunt probleme din cauza construirii mansardelor, unde este necesar mobilierul.

Deocamdată, la problema respectivă nu putem să răspundem afirmativ pentru că nu avem fonduri să investim în astfel de obiecte. Sperăm să rezolvăm problema cu ajutorul Primăriei. Încercăm să facem suplimentarea de paturi” – a subliniat inspectorul şcolar general de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea, Gabriela Ene. Reprezentaţii Primăriei spun că dotarea mansardelor nu intră în atribuţiile lor, dar vor încerca să găsească fonduri pentru a le face utile până în toamnă.

Locuri ocupate de anul trecut

Pentru a fi siguri că prind locuri la grădiniţă, unii părinţi au depus cereri încă de anul trecut, chiar dacă startul pentru înscrierea la grădiniţă s-a dat abia anul acesta, la data de 15 mai. La Râmnicu Vâlcea au fost mansardate patru grădiniţe, în ultimii doi ani. „La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Ostroveni am construit la mansardă patru săli noi de clasă, la Grădiniţa nr. 14 am realizat o mansardă cu două săli de clasă şi o sală de sport. De asemenea, a fost mansardată şi Grădiniţa Sud, unde am construit opt săli de curs, la fel ca şi la Grădiniţa Nord 1″, a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.

Leave a Response