Ion Cîlea sesizează DNA din cauza proiectelor pe Măsura 3.2.2

duminică, 30 mai 2010

• Vrea să ceară o reevaluare a proiectelor la Comisia Europeană

Ion Cîlea sesizează DNA din cauza proiectelor pe Măsura 3.2.2

Situaţia disperată în care primăriile vâlcene se află l-au determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea să se gândească serios la posibilitatea de a sesiza Direcţia  Naţională Anticorupţie. Proiectele  aprobate pe Măsura 3.2.2 unt foarte puţine în judeţul Vâlcea în comparaţie cu alte judeţe, unde democrat-liberalii conduc consiliile judeţene. Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a sesizat faptul că judeţul Vâlcea este văduvit de fonduri în condiţiile în care, din 55 de proiecte pe măsura 3.2.2 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, doar două sunt eligibile. Ion Cîlea are de gând să sesizeze DNA, fiind convins că numărul proiectelor care nu au fost declarate eligibile este foarte mare.

Preşedintele CJ Vâlcea susţine că, spre deosebire de Vâlcea, alte judeţe care sunt conduse de preşedinţi de consilii judeţene PD-L au aproape toate proiectele aprobate. „Am aflat cu stupoare că din cele 55 de documentaţii au fost validate şi acceptate doar două proiecte. Încă nu cunosc cui aparţine această bizară decizie, dar în mod sigur voi găsi calea spre cei care trag sforile şi obturează în mod criminal canalele de absorbţie a miliardelor de euro destinate României din partea Uniunii Europene.

Cine are interesul ca fondurile europene să nu ajungă în România? Ori poate cineva a hotărât ca numai judeţul Vâlcea să fie sacrificat în favoarea judeţelor portocalii. Promit că vom cerceta şi vom da escrocheria în vileag!”, declara în urmă cu o săptămână Ion Cîlea. Şeful judeţului a decis însă să nu rămână la stadiul de declaraţii şi să acţioneze în consecinţă transmiţând toate documentaţiile la DNA. Există însă zvonul că preşedintele CJ nu vrea să se oprească doar la DNA, ci va cere şi ajutorul colegilor săi din Parlamentul European.

Acesta le va solicita europarlamentarilor PSD să ceară în Consiliul Europei o reevaluare a tuturor proiectelor. „Multe primării îşi puneau bazele în aceste proiecte, pentru că traversează o perioadă destul de grea. Orice investiţie şi orice proiect este ca o gură de aer pentru administraţiile locale. Sper să se afle cu exactitate ce s-a întâmplat cu aceste proiecte la Vâlcea”, conchide  şeful CJ Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe