Firma URBAN îşi “permite” să aibă datorii la bugetul de stat de 430 miliarde lei

duminică, 16 mai 2010

• În condiţiile în care Guvernul are nevoie acută de fonduri,

Firma URBAN îşi „permite” să aibă datorii la bugetul de stat de 430 miliarde lei

Încet dar sigur, firma URBAN, condusă spre faliment de Teodor Florescu, îşi măreşte „capitalul” de datorii către bugetul de stat, bănci şi alţi furnizori. De aproape doi ani, Doru Florescu refuză să plătească vreun leu către bugetul consolidat al statului, în condiţiile în care actualul Guvern are nevoie acută de fonduri pentru a ameliora efectele crizei economice.

Spre exemplu, la data de 31 martie 2010, datoriile totale ale firmei URBAN către bugetul consolidat al statului au ajuns la imensa sumă de peste 430 miliarde lei vechi (11 milioane euro), în condiţiile în care în urmă cu numai trei luni, datoriile totale erau de circa 9 milioane euro. Concret, la data de 31 martie 2010, firma lui Doru Florescu figura cu următoarele datorii: obligaţii către bugetul de stat de peste 271 miliarde lei vechi, obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat de circa 110 miliarde lei vechi, obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj de 5 miliarde lei vechi, şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate de circa 37 miliarde lei vechi. Cei de la Ministerul Finanţelor spun că s-a început procedura de executare silită a URBAN însă nu există nici o dovadă că bunurile şi activele societăţii au fost scoase la vânzare sau la licitaţie.

Pe lângă toate acestea, firma condusă de Doru Florescu are datorii la Primăria Râmnicului de peste 1,8 milioane euro, suma reprezentând redevenţa neplătită încă din anul 2007. Ceea ce înseamnă că „Regele gunoaielor” a plătit redevenţa doar câteva luni după ce a încheiat contractul cu Primăria Râmnicului. Dacă stăm şi adunăm toate datoriile neplătite către bănci, furnizori, primării şi alte salarii restante, ajungem la suma colosală de circa 18 milioane euro. Cu toate că există un contract ferm încheiat între URBAN şi Primăria Râmnicului încă din anul 2006 privind delegarea gestiunii serviciului de colectare a deşeurilor menajere din municipiu, firma condusă de Doru Florescu nu respectă mai multe clauze contractuale.

Pe lângă faptul că societatea URBAN nu ridică gunoiul la termenele prevăzute, aceasta şi-a permis în ultimii ani să majoreze nejustificat preţurile la ridicarea gunoiului, cu acordul binevoitor al Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Conform contractului încheiat în anul 2006, societatea URBAN trebuia să plătească o cotă-parte din tariful încasat de la populaţie pentru colectarea gunoiului, dar, în ultimii ani, patronul firmei URBAN s-a eschivat de mai multe ori de la plata acestor datorii. Aşa s-a ajuns ca, în acest moment, datoria către Primăria Râmnicului să fie foarte mare, iar intenţia de a fi plătită, destul de îndepărtată. În aceste condiţii, reprezentanţii administraţiei locale se gândesc să blocheze conturile societăţii, dar acest lucru nu se va putea face decât în urma unui proces de durată. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe