Directorul şi preşedintele CA de la “Univers” şi-au dat demisia

miercuri, 12 mai 2010

Directorul şi preşedintele CA de la „Univers” şi-au dat demisia


• Mihai Răzvan Buzatu (fostul membru în Consiliul de Administraţie şi director general al UNIVERS) este fiul lui Florian Teodor Buzatu, de la SIF Oltenia, societate care deţine pachetul majoritar de acţiuni în cadrul UNIVERS

Luna trecută, o altă demisie notabilă a fost trecută „în contul” societăţii UNIVERS Râmnicu Vâlcea: este vorba de Camelia Voiculescu, preşedintele consiliului de administraţie timp de doi ani. Asta după ce în data de de 7 aprilie 2010, Mihai Răzvan Buzatu şi-a dat demisia din funcţiile de membru în Consiliul de Administraţie şi director general al UNIVERS.

Mihai Răzvan Buzatu este fiul lui Florian Teodor Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia, societate care deţine pachetul majoritar de acţiuni în cadrul SC Univers SA. Deocamdată, acţionarul majoritar al SC Univers SA l-a numit pe Ioan Păuna din Craiova în funcţia de administrator provizoriu şi preşedinte al consiliului de administraţie.

La începutul acestui an, acţionarii SC Univers SA au aprobat propunerea de vânzare a unor active neperformante din cadrul SC Univers SA, în vederea obţinerii fondurilor necesare dezvoltării şi modernizării activităţii de producţie. SC Univers SA a înstrăinat, în primul semestru din 2009, spaţii (construcţii) în valoare de 239.000 lei, cu terenul aferent în valoare de 1.780 lei. De asemenea, au fost achiziţionate echipamente tehnologice, mijloace transport în valoare de circa 314.000 lei şi tot la această categorie au fost înregistrate ieşiri prin vânzare în valoare de 60.000 lei.

La ultima şedinţă AGA din 2009, acţionarii SC Univers SA au aprobat propunerea de vânzare a acţiunilor fără lichiditate în piaţă şi potenţial de creştere, sub preţul de achiziţie şi implicit modificarea politicii contabile a SC Univers SA privind investiţiile financiare, în sensul ca acestea să fie considerate investiţii financiare pe termen lung şi să se înregistreze în mod corespunzător în contabilitate. În aceiaşi şedinţă a acţionarilor de la SC Univers SA, s-a împuternicit consiliul de administraţie să stabilească atât societăţile prin care se vor vinde acţiunile achiziţionate pe piaţă cât şi momentul oportun de vânzare.

Zilele trecute, conducerea Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia a dat publicităţii lista acţiunilor şi activelor deţinute la diverse societăţi comerciale din ţară la data de 31 decembrie 2009. La nivelul judeţului Vâlcea, SIF Oltenia deţinea acţiuni, părţi sociale sau active la următoarele societăţi: SC Oltchim SA – 6,5% (valoare totală 5,6 milioane lei); SC Remat SA Vâlcea – 13,7% (valoare totală 600.000 lei); SC Univers SA Râmnicu Vâlcea – 73,74% (valoare totală 5,4 milioane lei); SC Finca SA Drăgăşani – 46,64% (în faliment); SC Gemina Tour SRL Râmnicu Vâlcea – 96,68% (valoare totală 2,2 milioane lei); SC Vinalcool SA Vâlcea – 13% (în faliment). (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe