Deputatul Vîlcu acuză CJ Vâlcea că a blocat conturile farmaciei Spitalului de Urgenţă

duminică, 2 mai 2010

• Pentru o datorie de 16.500 lei,

Deputatul Vîlcu acuză CJ Vâlcea că a blocat conturile farmaciei Spitalului de Urgenţă

• în replică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a declarat telefonic: „Nu am blocat nici un cont al farmaciei Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”

Medicamentele necesare tratamentului bolnavilor vâlceni cu afecţiuni oncologice înscrişi în Programul naţional de oncologie nu mai pot fi eliberate în prezent, prin farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, întrucât Consiliul Judeţean Vâlcea a blocat conturile acestei unităţi sanitare pentru o datorie de doar 16.500 lei.

Deputatul PDL Samoil Vîlcu ia atitudine faţă de această situaţie gravă în care se află bolnavii cu afecţiuni onocologice:
„Consider că trebuie luate de urgenţă măsuri pentru remedierea situaţiei, în caz contrar, consecinţele fiind dramatice având în vedere importanţa derulării acestui Program naţional. Sunt surprins că domnul preşedinte Cîlea, care şi-a arătat în campania electorală încheiată recent îngrijorarea faţă de binele vâlcenilor nu îi pasă acum de bolnavii cu afecţiuni oncologice, aflaţi în situaţii critice. Consiliul Judeţean nu mai poate întarzia adoptarea unei măsuri de deblocare a conturilor Spitalului Judeţean, iar preşedintele Cîlea ar trebui să ştie că bolnavii de cancer nu îşi pot întrerupe tratamentul iar imposibilitatea derulării Programului va genera această situaţie.

Pe această cale fac un apel la preşedintele Cîlea, în numele pacienţilor cu boli cronice din Vâlcea care resimt acut lipsa fondurilor şi sunt obligaţi să întrerupă tratamentul strict necesar luptei cu boala. Amânarea sau întreruperea tratamentului în patologiile cronice pune în pericol viaţa bolnavilor”, a subliniat deputatul PDL Samoil Vîlcu.

În replică la declaraţiile deputatului Samoil Vîlcu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a declarat telefonic: „Nu am blocat nici un cont al farmaciei Spitalului Judeţean. Am trimis doar o adresă la conducerea Spitalului Judeţean şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea, iar această ultimă instituţie a decis să blocheze conturile farmaciei. Eu nu am făcut decât să respect legea şi să iau o măsură financiar-bancară care trebuie îndeplinită de orice instituţie publică. Oricum, vreau să vă spun că am făcut mai multe intervenţii în urma cărora s-a reuşit deblocarea conturilor farmaciei Spitalului Judeţean Vâlcea. Acum totul este OK”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe