Demiterea lui Persu de la Consiliul Judeţean s-a amânat cu o lună

duminică, 30 mai 2010

• Dinozaurul ţine cu dinţii de... fotoliu

Demiterea lui Persu de la Consiliul Judeţean s-a amânat cu o lună

Şedinţă cu scântei la finele săptămânii în Consiliul Judeţean. Consilierii judeţeni ai  PD-L şi PNL nu au reuşit să îl demită pe vicepreşedintele  instituţiei, Dumitru Persu. În semn de protest, aceştia au boicotat întreaga şedinţă ordinară, multe dintre punctele de pe ordinea de zi neprimind votul aleşilor liberali şi democrat liberali.

Acţiunea de demitere a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, social-democratul Dumitru Persu a eşuat vineri, după ce punctul nu a fost introdus pe ordinea de zi. Chiar dacă liberalii şi democrat-liberalii au încercat să îl convingă pe şeful Consiliului Judeţean că acest punct trebuie introdus, Persu mai rămâne cel puţin o lună pe fotoliul de vice.

Împrumutul pentru drumuri a fost respins

Ordinea de zi a fost în cele din urmă votată de majoritatea consilierilor, dar spiritele s-au încins la aproape toate celelalte puncte, deoarece consilierii judeţeni de dreapta au refuzat să voteze cele mai importante puncte de pe ordinea de zi. Primul proiect face referire la un împrumut  de 30 de milioane lei, bani care ar fi servit la reabilitarea şi asfaltarea mai multor drumuri judeţene.

Aleşii PNL şi PDL nu au vrut să voteze proiectul, susţinând că valoarea împrumutului este prea mare pentru perioada de criză pe care o traversăm. Un alt motiv îl constituie faptul că aceştia se temeau că cea mai mare parte din suma împrumutată ar fi mers către localităţile conduse de primari PSD.

În aceste condiţii, aleşii au solicitat amânarea proiectului pentru luna viitoare. „Suntem conştienţi că e nevoie de bani, dar vrem să analizăm mai bine distribuirea banilor. De aceea, pentru a fi într-adevăr în cunoştinţă de cauză, solicităm amânarea discutării acestui proiect, pentru o mai bună aprofundare a datelor”, a declarat vicepreşedintele Romulus Bulacu. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe