Curată democraţie! Alegeri în PSD Vâlcea, cu candidat unic

miercuri, 12 mai 2010

Curată democraţie! Alegeri în PSD Vâlcea, cu candidat unic

Ion Cîlea, reales la al doilea...„congres“

Anda Vlad

În luna iunie, social-democraţii se pregătesc de alegeri interne. Pesediştii vor trebui să îşi aleagă noul preşedinte, funcţie pe care o ocupă la ora actuală Ion Cîlea. De asemenea, vor avea loc alegeri şi în comunele şi oraşele unde există organizaţii PSD. Doar la municipiu Ion Matei rămâne pe poziţii pentru moment, deşi s-a tot vehiculat în ultima perioadă că acesta nu a contribuit suficient la campania lui Remus Grigorescu, ba chiar că a sabotat-o. 

Bleotu s-a răzgândit

În aproximativ o lună, social-democraţii vor fi nevoiţi să îşi aleagă noua structură de conducere la judeţ. Deşi cu puţin timp înainte de alegerile parţiale pentru Primăria Râmnicului se vorbea despre doi posibili candidaţi la funcţia de preşedinte al PSD Vâlcea, singurul care rămâne deocamdată în competiţie este actualul lider, Ion Cîlea. Deputatul Vasile Bleotu, contracandidatul lui Cîlea, pare să se fi răzgândit şi să fi renunţat la ideea de a prelua şefia organizaţiei.

Există însă tot mai multe zvonuri care susţin că Bleotu se pregăteşte să treacă la partidul nou-înfiinţat, UNPR, unde un alt coleg de-al său, deputatul Dan Mazilu a aderat deja. „Oricine este liber să candideze. În PSD există democraţie şi social-democraţii vor şti cu siguranţă pe cine să voteze. Eu consider că pot duce mai departe încă un mandat şi le mulţumesc celor care mă sprijină”, a declarat Ion Cîlea. Deputatul Bleotu afirmă însă că nu are de gând să plece din partid. „Nu plec din PSD, să plece alţii, care sunt mai noi decât mine.

Eu am înfiinţat partidul în zona Drăgăşani. Nu candidez la şefia organizaţiei judeţene. Nu are sens să preiau o organizaţie moartă. După ce au pus-o ei pe butuci să vin eu şi să încerc să o resuscitez. Exclus!”, a afirmat Vasile Bleotu. Liderul PSD din zona Drăgăşani a afirmat însă că nu a renunţat la ideea de a candida peste doi ani din partea PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Majoritatea social-democraţilor îl susţin în continuare pe Ion Cîlea şi sunt siguri că va câştiga, indiferent cine va fi contracandidatul său.

Numele deputatului Aurel Vlădoiu a fost vehiculat, însă acesta nu a confirmat deocamdată dacă intenţionează să candideze la şefia partidului.

Costi Rădulescu vrea funcţia lui Persu

Funcţia de preşedinte al PSD Vâlcea nu este singura pentru care social-democraţii se vot bate în luna iunie. Şi cea de secretar executiv este râvnită de mai mulţi pesedişti. Actualul secretar executiv, Dumitru Persu, care ocupă de mai mulţi ani funcţia a anunţat că doreşte să mai candideze pentru încă un mandat. Funcţia sa este însă dorită şi de mai-tânărul Constantin Rădulescu, şeful organizaţiei de tineret. Rădulescu ar putea avea şi nişte «pile» la conducerea centrală a partidului, fiind cunoscut faptul că acesta este un foarte bun prieten al preşedintelui Victor Ponta.

„Nu pot spune că voi candida pentru funcţia de secretar executiv, cert este că voi candida”, a declarat Rădulescu. Surse din interiorul PSD susţin că tot Dumitru Persu este însă cel care va reuşi să pună mâna pe funcţia de secretar executiv, bucurându-se de sprijinul colegilor din partid. „Voi candida pentru că sunt membru fondator al acestui partid. Timp de 20 de ani m-am ocupat de problemele tehnice ale partidului şi nu am motive de insatisfacţii sau nemulţumiri, care să mă facă să cedez această candidatură în faţa altcuiva”, spune Persu.

Tot în luna iunie se vor organiza alegeri în toate cele 89 de localităţi unde PSD are filiale. Până în prima jumătate a lunii iunie se vor organiza adunări generale în toate cele 89 de localităţi, după care social-democraţii vor decide dacă merg pe mâna lui Ion Cîlea încă patru ani de acum înainte. Conform statutului, alegerile se organizează din doi în doi ani, pornind de la organizaţiile locale, până la cele teritoriale. Adunările din teritoriu se vor încheia cu Conferinţa organizaţiei judeţene.
Înscrieri on-line în PSD de la Vâlcea
Ideea inedită de a organiza o acţiune de înscriere a tinerilor în PSD a atras atenţia şi electoratului din Vâlcea. Pe 2 mai, de Ziua Tineretului, liderii social-democraţi, în frunte cu preşedintele Victor Ponta, le-au oferit card-uri de militant tinerilor membri, înscrişi on-line în partid. S-au înscris în total peste 3000 de persoane, printre care şi 15 tineri din Vâlcea. Posesorii de carduri PSD ar urma să beneficieze şi de anumite discounturi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe