CONSTANTIN ROIBU, o viaţă în slujba combinatului chimic vâlcean

duminică, 16 mai 2010

Directorul general al SC OLTCHIM SA, la ceas aniversar,

CONSTANTIN ROIBU, o viaţă în slujba combinatului chimic vâlcean

Duminică, 16 mai 2010, dr. ing. Constantin Roibu, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la SC Oltchim SA, a avut un moment de bucurie pe care l-a împărtăşit cu prietenii şi apropiaţii pentru că a aniversat împlinirea vârstei de 58 ani. Tot în acest an, despre Constantin Roibu se poate spune că aniversează 33 de ani de când lucrează în cadrul combinatului chimic vâlcean şi aproape 19 ani de când conduce destinele celei mari societăţi comerciale din Vâlcea.

Constantin Roibu a absolvit în 1977 Facultatea de Tehnologia şi Chimizarea Petrolului din Ploieşti, specializarea Tehnologia Prelucrării petrolului. În anul 1999, Constantin Roibu devine doctor în chimie cu teza de doctorat „Contribuţii la sinteza, condiţionarea şi aplicarea unor produse noi în domeniul stimulării şi protecţiei plantelor”. După terminarea facultăţii, se angajează ca inginer chimist stagiar la Combinatul Petrochimic Solventul Timişoara, însă la scurt timp se transferă ca inginer la Secţia Pesticide din cadrul CIPA Râmnicu Vâlcea (actualul SC Oltchim SA).

În 1987, Constantin Roibu ajunge director la Uzina de Pesticide, după care, în anul 1991, este numit director general al SC Oltchim SA la vârsta de numai 39 de ani. Din anul 2001, devine şi preşedinte al consiliului de administraţie, funcţie pe care o deţine şi astăzi.

Constantin Roibu a reuşit afilierea SC Oltchim SA la mai multe asociaţii şi organisme  specializate în domenii de activitate de interes comun: ANEIR –Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România; ASPAPLAST - Asociaţia Patronală a Prelucrătorilor de Mase Plastice; ECVM-European Council of Vinyl Manufactures etc.

Pe lângă toate acestea, Constantin Roibu a publicat două cărţi şi o broşură, fiind autor şi coautor la 48 brevete de invenţie şi la încă zece cereri de brevete de invenţie, 129 de lucrări prezentate la simpozioane sau congrese în ţară şi străinătate. A obţinut mai multe premii şi distincţii: Premiul Român pentru calitate „J.M. Juran” (2000), Trofeul Român de Calitate (2001), certificatul „Recognised for Excellence in Europe” (2005) etc. De asemenea, este membru al: Uniunii Generale a Industriaşilor din România (preşedinte UGIR Vâlcea); Academiei de Ştiinţe Tehnice din România; Asociaţiei Generale a Inginerilor din România; Societăţii de Chimie din România etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe