Constantin Banacu este cel mai bun gospodar pe care-l putea avea comuna Bărbăteşti

duminică, 9 mai 2010

• Prin investiţiile realizate şi proiectele depuse,

Constantin Banacu este cel mai bun gospodar pe care-l putea avea comuna Bărbăteşti

De mai mulţi ani, comuna Bărbăteşti cunoaşte cele mai notabile progrese alături de primarul Constantin Banacu. La ora actuală comuna Bărbăteşti dispune de apă curentă, reţea de canalizare, cablu TV, telefonie, internet, un spital şi mai multe şcoli modernizate. De asemenea, de mai mult timp a început în localitate un amplu program de asfaltare a drumurilor principale, iar în următoarea perioadă se are în vedere reabilitarea şi asfaltarea tuturor drumurilor secundare şi a uliţelor.
Primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu, ne-a declarat că „la ora actuală se montează dalele din beton pentru protecţia pietonilor pe trotuare.

Când au fost schimbate ţevile de fier cu cele din polipropilenă a fost realizată în acelaşi timp şi canalizarea pentru a nu mai strica încă o dată drumurile. Toate lucrările au fost făcute cu oameni din comună, fără firme, ceea ce ne-a permis să facem anumite economii. Au rămas câteva uliţe restante la canalizare din cauza diferenţelor de nivel. Acolo vom fi nevoiţi să montăm nişte pompe speciale pe care dorim să le achiziţionăm în curând. Ţeava veche de fier de la alimentarea cu apă am vândut-o şi cu banii obţinuţi am achiziţionat ţevile de polipropilenă. Din dorinţa de a avea o apă cât mai bună am curăţit şi cele două bazine de alimentare, pentru că au fost schimbate ţevile de fier”.

În acest an vor fi demarate şi lucrările la terenul de sport

Constantin Banacu ne-a mai anunţat că în cursul acestui an vor fi demarate şi lucrările la terenul de sport. „Pe lângă lucrările enumerate avem în atenţie şi biserica din satul Vătăşeşti unde vom reface tencuielile. Maşina de pompieri pe care am achiziţionat-o de curând, necesită anumite reparaţii. După ce o punem la punct, la nevoie, formaţiunea civilă de pompieri voluntari va avea cu ce acţiona în caz de incendiu. De aceea am prevăzut şi hidranţi la fiecare uliţă. O altă realizare a mandatului meu care s-a lăsat cam mult aşteptată este şi deschiderea spitalului din zonă. Pentru persoanele vârstnice cu nevoi speciale vom construi un cămin modern care să dispună de 18 locuri de cazare.

Vreau să vă mai spun că pentru încălzirea şcolilor, grădiniţelor şi primăriei, ne-am gospodărit încă de acum şi pentru anul 2011. Cu economiile făcute de la achiziţionarea lemnelor vom face reparaţii şi zugrăveli la şcoli. Din câte ştiţi, am o deosebită grijă faţă de copii. Am dorit întotdeauna să le ofer cele mai bune condiţii pentru că ei sunt viitorul acestei localităţi. De aceea şi eu împreună cu părinţii lor luptăm să avem cât mai multe realizări pentru urmaşi. În încheiere, vreau să mai spun că în ultima perioadă, pe raza localităţii, am plantat peste 22.600 de puieţi de salcâm pentru prevenirea alunecărilor de teren”, ne-a mai precizat primarul Constantin Banacu. (Octavian Avram)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe