|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Adopţie de căţei de “Ziua copilului” 

Adopţie de căţei de „Ziua copilului”

Sărbătorirea Zilei Copilului la Grădina Zoologică din Ostroveni va însemna, anul acesta, ceva mai mult decât intrarea liberă pentru toate categoriile de vizitatori în zilele de luni, 31 mai, şi marţi, 1 iunie. Cu începere de la ora 12.00, în data de 1 iunie, în incinta grădinii se va organiza un târg de adopţii de căţeluşi. Astfel, mai mult de 10 pui de câini, cu vârsta de aproximativ 2 – 3 luni, deparazitaţi, vaccinaţi şi spălaţi vor fi oferiţi spre adopţie celor interesaţi. Căţeluşii provin de la adăpostul pentru câini de la Feţeni – fie capturaţi, împreună cu mamele lor, fie născuţi în captivitate, iar acţiunea este realizată împreună cu Asociaţia de protecţie a animalelor „A doua şansă”.

De Ziua Internaţională a Copilului, luni, 31 mai, la ora 10.00, în Parcul Mircea cel Bătrân, copii de la Grădiniţa „Cozia”, sub îndrumarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea şi cu participarea actorilor Teatrului Municipal „Ariel” organizează o paradă de costume confecţionate din materiale reciclabile, urmată de un concurs de desene pe asfalt şi un sondaj de opinie pe tema importanţei protejării mediului. Evenimentul este dedicat atât Zilei Copilului, cât şi Zilei Mondiale a Mediului, care urmează să fie sărbătorită la 5 iunie.

Manifestările zilei de 1 iunie vor începe la Cinematograful Ostroveni, la ora 11.00, cu un spectacol interactiv de cântec, dans şi voie bună organizat de Fundaţia O.M.R. Organizaţia Miss România, cu participarea grupului artistic Academia Copiilor, a unor copii din Bucureşti, Călăraşi, Petroşani şi din Vâlcea, sub coordonarea profesoarei Mariana Ionescu.

La ora 17.00, în Parcul Zăvoi, copiii sunt invitaţi al un alt spectacol, de muzică, dans, teatru şi demonstraţii sportive, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Teatrul Municipal „Ariel” şi World Vision Romania. Vor veni în faţa tinerilor spectatori grupurile Total Dance, Dream Music, Ansamblu folcloric „Busuioc de Topolog” din Nicolae Bălcescu, grupul de căluşari din Frânceşti şi sportivii din Gr. Sp. „Loviştea” de arte marţiale. Teatrul municipal „Ariel” pune în scenă la Cinematograful Ostroveni un spectacol dedicat copiilor duminică, 6 iunie, la ora 12.00 – premieră cu Cenuşăreasa, după Charles Perrault. O dată cu umplerea bazinelor cu apă sărată, Ştrandul Ostroveni a fost deschis şi îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele. (A.V.)

Leave a Response