9 proiecte europene vor moderniza municipiul Râmnicu Vâlcea

miercuri, 19 mai 2010

Declaraţie politică

„9 proiecte europene vor moderniza municipiul Râmnicu Vâlcea”

 
         
Simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene reprezintă o condiţie obligatorie pentru ieşirea din criză. Este important să găsim, cu acordul Comisiei Europene, pentru a respecta directivele europene şi cele ale legislaţiei româneşti, soluţia de deblocare în ceea ce priveşte absorbţia şi derularea proiectelor care sunt blocate din cauza unor proceduri de contestaţie. Acest aspect este esenţial pentru că avem într-un timp scurt multe fonduri de absorbit şi dorim să găsim cea mai eficientă soluţie în acest sens.                                                                                                                                                           

Înfiinţarea de către PDL a unei Comisii pentru a găsii soluţii de accelerare a procedurilor de achiziţie, respectând legislaţia în vigoare şi normele europene este o măsură bine venită. Foarte mulţi primari se plâng că există contestatari de profesie care frânează derularea unor proiecte de anvergură, iar din această cauză sunt comunităţi locale care pierd fonduri europene importante. Absorbţia fondurilor europene ar putea duce la ieşirea din criza economică. Trebuie să facem eforturi pentru a pune în aplicare cât mai repede proiectele deja selectate, să accelerăm selectarea de proiecte de calitate şi să asigurăm sumele pentru cofinanţarea naţională.
        
Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea poate constitui un exemplu în ceea ce priveşte modul în care s-a gândit să transforme oraşul prin atragerea unor importante fonduri de la Uniunea Europeană. Nouă proiecte importante pentru oraşul Râmnicu Vâlcea se află în diferite stadii de derulare la Primăria municipiului. Aceste proiecte de anvergură le-au vrut râmnicenii şi le aşteaptă de multă vreme. Cele nouă proiecte fac parte din Programul Operativ Regional 2007-2013 fiind incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru municipiul Râmnicu Vâlcea - ”Pol de Dezvoltare Urbană”.

Pentru ele, Râmnicul beneficiază de finanţare externă în proporţie de 98% (17,65% de la bugetul de stat şi 80,35% din Fondul European de Dezvoltare Regională - FEDR), cu o cofinanţare locală de numai 2%. Pentru că dezechilibrele în funcţionarea organismului urban care se manifestă mai în toate zonele municipiului sunt legate în primul rând de circulaţia rutieră şi feroviară, multe dintre aceste proiecte sunt cuprinse într-o viziune de dezvoltare urbanistică stabilită pentru un mai mare confort al populaţiei Râmnicului, în condiţiile exploziei demografice, a dezvoltării municipiului şi a traficului rutier care a căpătat o amploare deosebită. Cu cât vom reuşi mai rapid să derulăm aceste proiecte, cu atât mai repede vom simţi în această importantă zonă a Olteniei o revigorare economică.

Samoil Vîlcu
Deputat PDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe