Peste 24.800 de râmniceni s-au prezentat la urne

duminică, 25 aprilie 2010

Locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea au hotărât: Romeo Rădulescu, primar! 

Candidatul PDL, Romeo Radulescu a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate pentru scaunul de edil al orasului Ramnicu Valcea, obtinand 55%, fata de 45% cat a adunat contracandidatul sau, social democratul Remus Grigorescu, dupa cum reiese din numararea buletinelor din 80 de sectii de votare dintre cele 87 existente, potrivit Biroului Electoral de Circumscriptie (BEC), informeaza Agerpres.

Locuitorii din Ramnicu Valcea s-au prezentat duminica la urne pentru alegerea celui care-l va inlocui la conducerea primariei pe Mircia Gutau, condamnat la inchisoare pentru fapte de coruptie.

Prezenta la vot la inchiderea urnelor a fost de 35,04%, adica 35.303 alegatori si-au exercitat dreptul de a alege din totalul de 100.754, potrivit datelor comunicate de Biroul Electoral de Circumscriptie.

La primul tur de scrutin de saptamana trecuta prezenta la vot la ora 21:00 a fost de 31,68%. In primul tur de scrutin,  Romeo Radulescu (PDL) a obtinut 48,84% din voturi, iar Remus Grigorescu (PSD) a fost votat de 30,93% dintre alegatori.  

Numărătoarea paralelă a celor două partide aflate în competitie pentru primăria din Râmnicu Vâlcea îl dau drept câstigător pe Romeo Rădulescu, cu 56% din voturile ramnicenilor. Candidatul PSD Remus Grigorescu a pierdut alegerile cu un procent 44%. 

• Până duminică la orele 18,

Peste 24.800 de râmniceni s-au prezentat la urne

La alegerile pentru funcţia de primar al Râmnicului, la ora 18.00 se prezentaseră la urne aproape un sfert din populaţia municipiului cu drept de vot, ceea ce înseamnă circa 24.800 de persoane din totalul de 100.754 cu acest drept. La scrutinul de săptămâna trecută, prezenţa la ora 18.00 a fost de 22,52 %.

În continuare, cea mai bună prezenţă (30%) a fost la secţiile din centrul Râmnicului (Şcoala Take Ionescu), iar cei mai greu de urnit către urne, au fost locuitorii cartierul Ostroveni (20%). Estimările sunt că până la închiderea urnelor vor vota aproximativ 35% dintre alegătorii cu drept de vot, iar în jurul orei 23.00 râmnicenii vor afla cine este noul primar. Poliţiştii cercetază la această oră o sesizare despre nereguli ce au avut loc în cartierul colonia Nuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe