Oameni de afaceri din Vâlcea, înşelaţi de un fost poliţist din Mehedinţi

miercuri, 14 aprilie 2010

Oameni de afaceri din Vâlcea, înşelaţi de un fost poliţist din Mehedinţi

Un fost agent de poliţie din Strehaia-Mehedinţi, trecut în rezervă, a fost reţinut zilele trecute de poliţie, fiind acuzat că a înşelat mai multe societăţi comerciale, printre care şi câteva din judeţul Vâlcea, valoarea prejudiciului depăşind 300.000 de lei. Poliţiştii din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor în colaborare cu Serviciul de intervenţie rapidă din cadrul IPJ Mehedinţi au organizat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui Jan T, de 39 de ani, din Strehaia, administrator la o societate comercială.

De aici, oamenii legii au ridicat documente de aprovizionare cu marfă şi acte contabile ale societăţii administrate respectivul. În perioada iunie – august 2008, bărbatul a achiziţionat de la o societate comercială cu capital italian din localitatea Slatina, judeţul Olt, mărfuri (cabluri electrice de mare putere) în valoare de peste 2.000.000 de lei, achitând doar 173.000 de lei din valoarea sumei totale. „Documentând activitate infracţională a persoanei în cauză, poliţiştii au stabilit ca acesta a emis un număr de cinci bilete la ordin către societatea comercială din localitatea Slatina, bunurile fiind valorificate sub preţul de achiziţie, încasând contravaloarea acestora şi dispunând de sumele de bani în interes propriu.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul a mai comis şi alte fapte similare, în urma cărora a obţinut de la filiala unei unităţi bancare şi de la alte societăţi comerciale peste 1.000.000 de lei, bani care nu au fost achitaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon. Până la această dată au depus plângeri că au fost înşelate cu diverse sume de bani şase societăţi comerciale din judeţele Arad, Olt, Vâlcea, Dolj şi Gorj. „Bărbatul se deplasa la sediul societăţilor comerciale şi făcea oferte de cumpărare, în special de materiale de construcţii. Pentru a câştiga încrederea, achita pe loc o parte din sumă sau oferea un bilet la ordin.

Apoi, ridica mărfurile, pe care le valorifica sub preţul de piaţă, la circa 60-70 la sută din valoarea acestora, de regulă acolo unde avea comenzi ferme. Banii obţinuţi îi folosea în interes personal, şi nu-i depunea în contul firmei”, a precizat comisarul şef Alexandru Stoica, şeful serviciului de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi. În momentul când a fost întrebat de reprezentanţii firmei italiene din Slatina cu ce scop achiziţionează cabluri electrice de mare putere, acesta le-a declarat că îi sunt necesare pentru alimentarea cu energie electrică a unui cartier de vile pe care îl construieşte în municipiul Craiova. Fostul poliţist nu deţine nici un bun pe numele lui, care ar putea fi valorificat pentru recuperarea prejudiciului. În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe