Ion Cîlea şi salariul de mizerie din CJ

miercuri, 10 martie 2010

Ion Cîlea şi salariul de mizerie din CJ

Tiberiu Pîrnău

Ion Cîlea este un ipocrit peste măsură. Da, este! Este ipocrit, când spune că el este social-democrat, că el ţine la oameni, la salariaţi, la cei care muncesc. Vorbe în vânt! Ion Cîlea nu ţine nici măcar la proprii angajaţi, la acei funcţionari care duc greul în instituţie. Dacă ar fi aşa, cum se bate cu pumnii în piept domnul Cîlea, în Consiliul Judeţean nu ar exista salariaţi cu vechime de aproape 20 de ani, cu studii superioare, care să încaseze 800 lei noi pe lună. Şi nu angajaţi dintr-aceia „frecători de mentă“, lipitori de afişe de prin campanii electorale sau copiii sau rudele nu ştiu cărui bos, ci oameni care muncesc efectiv 8 ore pe zi. Funcţionari pe spatele cărora stă toată munca unei instituţii precum Consiliul Judeţean. Păi, domnule Cîlea cum să trăiască un om cu 800 de lei pe lună decent? Să cumpere mâncare pentru el şi familia lui, să plătească întreţinerea, utilităţile la apartament, să-şi mai cumpere din când şi câte o haină, să nu vină ca ultimul jerpelit la serviciul din instituţia numărul unu a judeţului.

În loc să aibă grijă de oamenii de bază, funcţionarii cu experienţă din Consiliul Judeţean, Ion Cîlea s-a înconjurat de nişte yesmeni, de directori din instituţie, pe care îi plăteşte regeşte. Ba la unii le-a mai angajat şi rudele pe posturi de directori. Directori peste directori. Oameni plătiţi cu bani grei ani de zile: salarii de merit, prime, ore suplimentare la greu, de parcă aceşti directori fac toată munca şi nu amărâţii de subordonaţi, aceia plătiţi cu 800-1000 de lei. Aşa că, domnule Ion Cîlea, lăsaţi povestea asta că sunteţi alături de oamenii sărmani, că îi înţelegeţi, că luptaţi pentru ei.

Nu vă mai cred nici curcile de la Ocnele Mari sau Copăcelu, dacă mai aveţi! La Consiliul Judeţean Vâlcea, unii oameni sunt cu munca, iar alţii cu beneficiile. Nu era de-ajuns că existau în instituţie pupincurişti de serviciu ai tuturor regimurilor, a trebuit să mai aducă Ion Cîlea după el alţi politruci, pe care să-i plătească regeşte din taxele şi impozitele, pe care le plătim noi, cetăţenii judeţului Vâlcea sau firmele de aici. Sincer, aţi întrebat pe cineva când v-aţi angajat lipitorii de afişe pe posturi de şoferi, secretarele de pe la PSD sau ziariştii matusalemici? Măcar aşa, din bun simţ. Nu numai că i-aţi angajat, dar aţi avut grijă să le mai daţi şi salarii barosane. Apropo, domnule preşedinte, aveţi zeci de salariaţi la Direcţia de Integrare Europeană, ce mari proiecte au realizat aceştia în ultimii ani? Câteva proiecte, le numeri pe degetele de la o mână. Se justifică o asemenea organigramă stufoasă?

Vă sugerăm ceva, domnule preşedinte, mergeţi într-o zi obişnuită de lucru din birou în birou şi întrebaţi-i pe fiecare dintre subordonaţii dumneavoastră ce fac ei în Consiliul Judeţean, ce activităţi, care le este volumul de muncă! Veţi avea mari surprize! Veţi constata că există funcţionari care muncesc maxim 2 ore pe zi, iar restul timpului stau la taclale, pe internet sau trag chiulul. Faceţi acest experiment! Şi încă o întrebare: gândiţi-vă ce aţi face cu un salariu de 800 de lei? Salariu, nu ajutor social! Ar fi de-ajuns pentru familia dumneavoastră?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe