Grevă spontană a cadrelor medicale

duminică, 21 martie 2010

Grevă spontană a cadrelor medicale

La sfârşitul săptămânii trecute, cadrele medicale de la Maternitate au făcut o grevă spontană, după ce au aflat că sunt singurele din sistemul sanitar vâlcean care nu au luat al treisprezecelea salariu. „Am fost anunţat de sindicatul Sanitas de greva care se face. Avem 33 de miliarde de lei datorii la ora actuală. Am făcut demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a primi ceva bani din regularizare.

În acest fel nu ar mai fi problemă să plătim şi restanţele”, spune directorul instituţiei, medicul Marian Stoica. În prezent, pentru rezolvarea spitalelor cu o singură specializare, care au probleme financiare, aşa cum se întâmplă şi cu Maternitatea vâlceană, la Ministrul Sănătăţii de lucrează pentru elaborarea unei metodologii de funcţionare. Greviştii au fost liniştiţi doar după ce li s-a spus că este posibil să se primească un avans din fondurile care ar trebui decontate pentru primul trimestru al acestui an, cu care să poată fi asigurat cel de-a treisprezecelea salariu pentru cadrele medicale de la Maternitate.

„Directoarea Casei de Asigurări de Sănătate m-a asigurat că, atunci când va avea bani, s-ar putea să ne dea 50% din avansul pe luna viitoare pentru a putea plăti al treisprezecelea salariu. Trebuie să asigurăm în primul rând funcţionalitatea spitalului”, a afirmat Marian Stoica. Mădălina Zăpuc, liderul sindicaliştilor afiliaţi la Sanitas se plânge însă de faptul că medicii şi asistentele de la Maternitate sunt vitregite faţă de colegii şi colegele lor de la alte unităţi sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe