Vâlcea nu are bani suficienţi pentru refacerea drumurilor

duminică, 28 februarie 2010

Cu un buget de 168 de milioane,

Vâlcea nu are bani suficienţi pentru refacerea drumurilor

Anda Vlad

Consilierii judeţeni au aprobat încă de vineri  împărţirea banilor pentru investiţiile pe care Consiliul Judeţean intenţionează să le facă în acest an. Bugetul Vâlcii pentru 2010 se ridică la aproximativ 168 de milioane de lei, adică vreo 41 de milioane de euro. Bugetul Consiliului Judeţean din acest an este de aproximativ 168 de milioane de lei, în condiţiile în care bugetul pe anul trecut a fost de 109 milioane de lei.

460 miliarde de lei în minus, pentru drumuri

La capitolul buget local, nu au fost discuţii la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, dar la împărţirea banilor proveniţi din sume defalcate din TVA pentru drumuri judeţene şi comunale, spiritele s-au încins. Consilierii judeţeni au avut de repartizat 139 de miliarde de lei vechi pentru finanţarea cheltuielilor pentru şosele. O sumă destul de mică, mai ales că solicitarea Consiliului Judeţean a fost de 600 de miliarde de lei.

Astfel, consilierii au propus ca 8.380 de mii de lei să fie alocaţi pentru drumuri comunale, în timp ce drumurile judeţene au primit restul până la 13.953 de mii. „După foarte multe analize şi discuţii cu cei de la RAJDP, am convenit să alocăm 60,09 la sută pentru drumurile comunale şi 39,94 la sută pentru cele judeţene. Fondurile primite sunt insuficiente şi la alocarea lor am luat în calculul în primul rând continuarea lucrărilor la drumurile şi podurile deja începute”, a precizat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Liberalii, nemulţumiţi

Liberalii au fost însă nemulţumiţi de modul în care s-au repartizat pe comune aceşti bani, considerând că primarii PNL au fost defavorizaţi. „Înţelegem cu toţii că banii alocaţi drumurilor comunale şi judeţene sunt puţini, dar avem câţiva primari care nu au primit bani nici anul acesta, nici anul trecut. Cred că este important să ne uităm atunci când alocăm fonduri şi la banii daţi în anii precedenţi. Anul trecut, deşi era recesiune, unele localităţi au primit câte patru miliarde, iar anul acesta mai primesc alte două şi nu e corect!

Nu e corect ca unele localităţi să primească bani anual, iar alte să nu ia nici un leu!”, a afirmat consilierul PNL Victor Popescu. Cu toate discuţiile şi obiecţiile, proiectul de hotărâre a fost adoptat în unanimitate, liberalii obţinând promisiunea ca la viitoarea şedinţă cazurile prezentate de ei vor fi analizate cu prioritate. 27 dintre cele 89 de localităţi vâlcene nu au primit nici un ban pentru repararea drumurilor, iar cele care au primit s-au ales cu sume destul de mici, între 50 şi 200 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe