Titlul de “Cetăţean de Onoare” pentru Mircia Gutău, votat în prima şedinţă a Consiliului Local

joi, 4 februarie 2010

• Proaspătul primar interimar, Romeo Rădulescu, anunţă că

Titlul de „Cetăţean de Onoare” pentru Mircia Gutău, votat în prima şedinţă a Consiliului Local

Ca urmare a iniţiativei a peste o treime din numărul consilierilor locali, luni, 1 februarie, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, cu un singur punct pe ordinea de zi: raport şi proiect de hotărâre privind desemnarea unui viceprimar al municipiului pentru a îndeplini atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege primarului, până la clarificarea absenţei acestuia din localitate.

De la şedinţă au lipsit un număr record de consilieri – şapte – , patru de la PSD şi trei de la PD-L. Chiar dacă s-a spus că o parte din consilieri au plecat într-o delegaţie peste hotare, este de notat că toţi consilierii PSD (Mihai Persu, Dorin Chiriţă, Ion Matei şi Maria Costea) au boicotat şedinţa Consiliului Local.

Dintre cei care au absentat s-a numărat şi Grigore Crăciunescu de la PD-L, preşedintele de şedinţă din ultimele trei luni. Astfel că, până să se treacă la ordinea de zi, a fost nevoie să se aleagă un nou preşedinte de şedinţă. Acesta a fost ales în persoana lui Dumitru Ţârdea.

S-a trecut apoi rapid la vot, iar consilierii au avut de ales între două nume care să exercite atribuţiile primarului: Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu. Până la urmă, toţi consilierii au optat pentru o singură variantă: Romeo Rădulescu, cel care va fi primarul interimar al Râmnicului până la alegerile locale parţiale anticipate sau până se întoarce primarul Mircia Gutău.
Apoi, Dumitru Ţârdea a dat citire Hotărârii Consiliului Local nr. 30/2010 privind desemnarea unui viceprimar al municipiului pentru a îndeplini atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege primarului, până la clarificarea absenţei acestuia din localitate: „Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă extraordinară la data de 1 februarie 2010, la care participă 16 consilieri din cei 23 în funcţie;

luând în discuţie Raportul nr. 3332 din 01.02.2010, întocmit de viceprimarii municipiului Râmnicu Vâlcea, prin care se propune delegarea atribuţiilor de primar al municipiului unuia dintre cei doi viceprimari ai municipiului, până la clarificarea absenţei primarului din localitate, fapt impus de necesitatea gestionării situaţiilor de urgenţă ce pot apărea într-o iarnă grea ca aceasta, şi a coordonării directe şi nemijlocite a activităţii de administrare a municipiului în interesul locuitorilor; având în vedere faptul că în ziua de sâmbătă, 30 ianuarie 2010, precum şi în ziua de luni, 1 februarie 2010, domnul primar nu s-a aflat în localitate pentru a conduce, ca de obicei, şedinţele operative de luni dimineaţa şi pentru a coordona activitatea de administrare a localităţii, acesta necomunicând motivul absenţei;

deşi, din informaţiile comunicate prin mijloacele de informare ale mass-media, am aflat că domnul primar a fost arestat pentru executarea unei pedepse, până la această oră la Primăria municipiului nu s-a comunicat nicio adresă oficială privind arestarea primarului, şi, interesându-ne, nici la Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea nu s-a primit nimic în acest sens; hotărăşte: până la clarificarea absenţei primarului din localitate, atribuţiile ce îi sunt conferite acestuia prin lege vor fi îndeplinite de domnul viceprimar Romeo Rădulescu. Prezenta hotărâre se dă publicităţii şi se comunică în copie pentru a fi dusă la îndeplinire tuturor structurilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum şi serviciilor publice şi instituţiilor înfiinţate de Consiliul Local”.

Imediat după alegerea sa în funcţia de primar interimar, Romeo Rădulescu a spus că va continua absolut toate investiţiile şi proiectele începute de Mircia Gutău. În plus, Romeo Rădulescu a spus că la prima şedinţă a Consiliului Local va propune ca Mircia Gutău să fie desemnat cetăţean de onoare al municipiului. „Este o iniţiativă pornită de un post de televiziune local care a anunţat acum câteva zile că ar dori să strângă semnături pentru ca Mircia Gutău să devină cetăţean de onoare al oraşului. Dacă semnăturile vor fi aduse la Primărie eu sunt obligat să pun acest subiect pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local. Nu cred că există motive pentru care să nu-i acordăm distincţia de cetăţean de onoare. Eu personal voi vota pentru acordarea distincţiei pentru că domnul Gutău a făcut foarte multe pentru acest oraş. Nu cred că trebuie să nesocotim ce vrea populaţia. Câtă vreme există căi de atac şi câtă vreme eu ştiu adevărul, domnul primar Mircia Gutău este nevinovat. Asta ne dorim toţi cei care suntem puşi în funcţii publice să ascultăm ce vrea populaţia”, a declarat primarul interimar Romeo Rădulescu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe