Ţigări netimbrate, confiscate de jandarmii vâlceni

joi, 18 februarie 2010

Ţigări netimbrate, confiscate de jandarmii vâlceni

 Marţi, 16 februarie a.c., în baza informaţiilor obţinute, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea au executat o acţiune punctuală în zona Centrală a municipiului Rm.Vâlcea.

Pe timpul acţiunii, în parcarea „Romarta”, o persoană a vândut unui cetăţean contra sumei de 50 lei un cartuş de ţigări netimbrate. După efectuarea actului de comerţ ilegal, pentru a obţine probe în acest caz, jandarmii, au lăsat cumpărătorul să plece, l-au oprit la aproximativ 100 de metri şi au continuat supravegherea.

La scurt timp, un alt cetăţean s-a prezentat în acel loc şi a solicitat vânzătorului ambulant trei cartuşe de ţigări netimbrate. Acesta a scos ţigările cerute din portbagajul unui autovehicul. În momentul în care cetăţeanul dorea să efectueze plata, jandarmii au intervenit, au constatat că autovehiculul aparţinea vânzătorului ambulant şi i-au cerut acestuia să prezinte bunurile deţinute în portbagaj.

Aici jandarmii au găsit 775 pachete de ţigări netimbrate ori cu timbru fiscal aplicat în Republica Moldova, de diferite mărci, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din judeţul Vâlcea.

Fiind întrebat cu privire la actele de provenienţă, Ionuţ B., de 51 ani, cu domiciliul stabil în mun. Rm. Vâlcea, judeţul Vâlcea a declarat că nu deţine astfel de documente, ţigările fiind achiziţionate de la diverse persoane aflate pe raza unor localităţi de graniţă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de jandarmi, în vederea confiscării, cei 50 de lei primiţi de la primul cumpărător au fost confiscaţi şi depuşi la Trezoreria Rm.Vâlcea, iar bărbatul a fost amendat conform prevederilor Legii 12/1991 cu 1.000 de lei pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită.

Urmează ca împreună cu poliţiştii mun. Rm.Vâlcea să se efectueze cercetări pentru stabilirea provenienţei ţigărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe