Săracii închipuiţi, puşi la plata căldurii

joi, 18 februarie 2010

Săracii închipuiţi, puşi la plata căldurii

Râmnicenii care au fost prinşi cu declaraţii false cu privire la veniturile obţinute, pentru a încasa în această iarnă ajutorul de încălzire sunt puşi la plată de conducerea Primăriei Râmnicului. Ancheta iniţiată în rândul celor care au beneficiat de o compensare de 100% din consumul de energie termică pentru încălzirea locuinţei, în cazul persoanelor singure, şi de 90 de procente pentru familii a scos la iveală nereguli grave.

42 de persoane trebuie să restituie astfel întreaga sumă de care s-au bucurat din noiembrie 2009 până în ianuarie a. c.  60 de persoane nu au anunţat ulterior modificările intervenite în componenţa veniturilor familiei, indiferent dacă aceasta erau din munci ocazionale sau primeau bani din străinătate, de la rude. Faţă de alţi 42 de râmniceni s-a dispus recuperarea banilor acordaţi necuvenit, însă lor le va înceta dreptul la ajutorul social pentru încălzirea locuinţei începând cu februarie.

29 de titulari dintre cei 42 au declarat în momentul în care au fost anchetaţi că au completat eronat cererile, neştiind că trebuie să menţioneze şi sumele provenite din alte surse decât din salarii, pensii, activităţi independente şi pe care nu le pot demonstra cu documente justificative. Acestora li se adaugă alţi 13 titulari, plecaţi în străinătate sau din localitate, confirmate prin declaraţii de la rude şi vecini sau prin adrese emise de asociaţiile de proprietari. Se estimează că, în urma verificărilor efectuate până acum, se vor recupera aproximativ 26.000 de lei la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe