PSD Vâlcea se pregăteşte pentru reformare

duminică, 7 februarie 2010

Chiar dacă „dinozaurii“ Cîlea şi Persu nu-şi doresc cu-adevărat,

PSD Vâlcea se pregăteşte pentru reformare

Social democraţii vâlceni au susţinut la Consiliul Naţional modificarea statutului PSD, prin desfiinţarea posturilor de vicepreşedinţi regionali şi reducerea numărului de vicepreşedinţi, scoaterea liderilor de filiale din structurile de la nivelul conducerii centrale, comasarea departamentelor politice şi reducerea de la patru la doi ani a mandatului preşedintelui partidului. O altă modificare prevede ca cei care ocupă funcţiile de secretar general şi secretar general adjunct al PSD să nu aibă şi alte activităţi în partid. O măsură asemănătoare va fi impusă şi purtătorului de cuvânt al PSD. Acesta trebuie să fie salariat al formaţiunii politice şi să fie singurul care are dreptul să prezinte comunicatele de presă ale forurilor de conducere din partid.

Pesediştii vâlceni susţin că vor mai puţini vicepreşedinţi în structura centrală a partidului, iar alegerea acestora să se facă în funcţie de rezultatele obţinute de organizaţiile judeţene. Propunerea înseamnă însă scoaterea liderilor din teritoriu din forul central de conducere al partidului. Vâlcenii sunt în favoarea menţinerii funcţiei de prim vicepreşedinte al PSD sau de reînfiinţare a celei de preşedinte executiv. Urmează să fie promovate şi la conferinţele judeţene câteva măsuri privind modificarea statutului PSD, completarea programului politic şi desemnarea delegaţilor la congres. Modificarea statutului în acest fel nu înseamnă însă altceva decât dezavantaje pentru liderii din teritoriu.

Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional a venit chiar cu propunerea ca mandatul preşedintelui şi a întregii conduceri a PSD să fie de doi ani. Conform unor surse parlamentare din comisia de statut a PSD, ar mai exista şi o altă propunere care prevede ca liderii de filiale să nu mai ocupe funcţii la nivelul conducerii centrale, interdicţie care loveşte însă în interesele liderilor din teritoriu care intenţionează să candideze pentru posturi de vicepreşedinţi la viitorul Congres.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe