Proiectul pârtiei de schi de la Voineasa şi-a majorat valoarea la 1.422 miliarde lei vechi

duminică, 28 februarie 2010

• În urma modificării studiului de fezabilitate de către Consiliul Judeţean Vâlcea,

Proiectul pârtiei de schi de la Voineasa şi-a majorat valoarea la 1.422 miliarde lei vechi

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat vineri, 26 februarie, proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. În urma unor demersuri la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, s-a solicitat includerea în această investiţie a unei telegondole şi a unei parcări automatizate în zona obiectivului de investiţie.

Telegondola, cu o capacitate de 2200 persoane/oră, pleacă de la cota 1325, de pe DN 7A. La baza pârtiei se va amenaja o parcare supraetajată cu o capacitate de 400 de locuri de parcare. Au fost suplimentate şi echipamentele de producere a zăpezii artificiale cu încă 5 tunuri de zăpadă (unul mobil şi 4 fixe) şi o maşină de bătut zăpada cu o capacitate de 90.000 mp/oră. Prin includerea acestor noi obiective de investiţie valoarea proiectului a crescut de la 560 miliarde lei vechi la 1.422 miliarde lei vechi.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 28/26.02.2009 s-a aprobat asocierea judeţului Vâlcea cu comunele Voineasa şi Vaideeni, în vederea promovării proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”. Având în vedere potenţialul turistic ridicat al zonei, prin investiţia propusă se doreşte dezvoltarea infrastructurii de agrement din staţiunea turistică Voineasa - zona de nord a munţilor Latoriţa „Mioarele -Coasta Benghii – Puru”, zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale, precum şi exploatarea resurselor turistice în toate anotimpurile, în prezent, în această zonă aflându-se mai multe cabane care beneficiază de condiţii de cazare şi masă, apte pentru activităţi turistice.

Zona are potenţial turistic de importanţă naţională, staţiunea Voineasa fiind o staţiune de interes naţional şi chiar dacă are un cadru natural favorabil practicării sporturilor de iarnă, nu deţine nici o pârtie de schi sau alte facilităţi pentru practicarea sporturilor de iarnă. Prin proiect se doreşte atragerea zonei în circuitul turistic, în scopul practicării sporturilor de iarnă şi de agrement la nivelul standardelor internaţionale şi susţinerea dezvoltării acestei zone, cu atât mai mult cu cât în prezent în această zona activitatea turistică este inexistentă.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 131/2009 s-a aprobat documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”.
Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat încă din iunie 2009 sprijinul pentru includerea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa” în lista cuprinzând autorităţile administraţiei publice locale care beneficiază de finanţarea proiectelor de investiţii în turism pe anul 2009, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 426/2009. Având în vedere că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a identificat resurse disponibile la nivelul anului 2009, Consiliul Judeţean Vâlcea revenit prin adresa nr. 404/14.01.2010 şi a solicitat includerea acestor proiecte în lista cuprinzând autorităţile administraţiei publice locale care beneficiază de finanţarea proiectelor de investiţii în turism pe anul 2010. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe