Notăriţa Firan vorbeşte ca “proasta în târgÔÇ£

joi, 18 februarie 2010

Notăriţa Firan vorbeşte ca „proasta în târg“

Notarul public Rodica Firan s-a trezit că vorbeşte ca „proasta în târg“ exact când trebuia să tacă. Departe de noi gândul de a o face „proastă“ pe „doamna“ Firan. Nu am făcut decât să valorificăm o expresie populară. Notăriţa a găsit de cuviinţă zilele trecute să dea o declaraţie de presă, prin care o punea într-o lumină extrem de defavorabilă pe colega ei de breaslă, Mariana Gutău. Trecem peste lipsa de fairplay a respectivei individe, dar nu avem cum să nu sancţionăm ipocrizia acesteia. Nu era de-ajuns că Mariana Gutău trece prin momente dificile, dureroase, a trebuit să vină şi madam Firan să tropăie cu bocancii în viaţa acestei familii. 

Rodica Firan şi-a exprimat părerea în faţa ziariştilor despre averea familiei Gutău, mai precis despre veniturile provenite din activitatea de notar public. Iată ce relatează respectiva publicaţie: „Notarul public Rodica Firan spune că nu a ajuns niciodată să încaseze 18 miliarde de lei vechi pe an, cele mai mari sume înregistrate vreodată la biroul său ajungând cel mult la 7 miliarde de lei brut: Un notar de succes, care are notorietate şi este cunoscut pentru profesionalismul său, poate ajunge la venituri considerabile, dar nu cred că va încasa vreodată 18 miliarde fără anumite privilegii, fără a se folosi de influenţa unor factori externi asupra clienţilor.

Este vorba despre controlul asupra unor instituţii, bănci, camere de comerţ etc., factori decisivi în încasarea de venituri mari. Nu este musai să fii un notar extrem de bun ca să ai încasări mari – spune Rodica Firan“. Această doamnă cu „d“ mic vrea să insinueze la modul pervers că Mariana Gutău s-a folosit de anumiţi „factori externi“ în activitatea sa pentru a-şi maximiza câştigurile din această activitate. Firan nu-şi argumentează în nici un fel afirmaţia, se exprimă exact ca o babă bârfitoare pe marginea şanţului. Păi acelaşi lucru am putea să-l scriem şi noi despre dânsa: Hotelul familiei Firan din staţiunea Olăneşti a fost obţinut prin mijloace ilegale, având în vedere că potrivit propriilor declaraţii, nu avea cum să cumpere un hotel care valorează aproape un milion de euro! Dar noi nu facem astfel de presupuneri, dacă nu deţinem dovezi concludente.

 Afirmaţia notăriţei Firan la adresa colegei Mariana Gutău îmbracă haine penale, iar mai mult ca sigur Rodica Firan va răspunde în instanţă pentru aceste „presupuneri“ răutăcioase. Ceea ce uită să spună Firan(ca) este faptul că şi în acest domeniu există o concurenţă acerbă, iar notarul care se afirmă ca un profesionist, cu preţuri acceptabile şi, mai ales, serios are cei mai mulţi clienţi şi câştigurile sunt pe măsură. Diferenţa între Mariana Gutău şi Rodica Firan este făcută în primul rând de: seriozitate. La acest capitol notăriţa Firan a rămas corigentă... (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe