Judecătoarea Livia Doina Stanciu, propusă de CSM la şefia înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

duminică, 28 februarie 2010

 După ce l-a trimis după gratii pe primarul Mircia Gutău,

Judecătoarea Livia Doina Stanciu, propusă de CSM la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus Preşedintelui României numirea Liviei Doina Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Livia Stanciu este unul dintre cei doi judecători, care l-au condamnat pe Mircia Gutău la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. De-abia acum încep să se limpezească lucrurile în cazul arestării edilului Râmnicului.

Potrivit anumitor surse din justiţie, magistraţii de la Consiliului Superior al Magistraturii o recompensează astfel pe Livia Doina Stanciu pentru că i-a aplicat o lovitură indirectă preşedintelui Traian Băsescu, aflat în conflict deschis cu o anumită parte a judecătorilor, prin arestarea primarului Mircia Gutău, preşedinte al PD-L Vâlcea.       
Prin decretul nr. 1333 din 14 septembrie 2009, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 619 din 15 septembrie 2009, Preşedintele României a dispus eliberarea din funcţia de judecător a domnului Nicolae Popa - preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a pensionării.

Potrivit legii, numirea în funcţia de preşedinte al ÎCCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată,  dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.
Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Rămâne de văzut cum va reacţiona Traian Băsescu la această propunere.

Procedura de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al ÎCCJ a fost reluată, după ce preşedintele Traian Băsescu a respins numirea Lidiei Bărbulescu, propusă de CSM.

Livia Doina Stanciu are 54 de ani şi este judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2004, iar în perioada 2007-2008 a fost preşedinte cu delegaţie al acestei secţii. În perioada 2002-2004, Stanciu a fost judecător la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe