Gigi Matei, tupeu de borfaş

joi, 4 februarie 2010

A început să intre la...apă!

Gigi Matei, tupeu de borfaş

 Tiberiu Pîrnău

Ion Matei zis şi Gigi se dă din nou în spectacol. Un circ penibil, care-l va scoate definitiv pe linia moartă a politicii şi societăţii vâlcene. Luni, 1 februarie, Matei a făcut un scandal monstruos la sediul Direcţiei Apelor Olt, spunând că el este directorul de facto al acestei instituţii. După ce timp de 90 de zile s-a aflat într-un concediu medical dat cu foarte mare uşurinţă (ca să nu scriem că – ilegal) de medicul Badea de la „Neurologie“ (Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea), lui Matei i s-a făcut brusc dor de...serviciu. Cu faţa tumefiată, cu ochii scoşi din orbite, acesta a intrat abuziv în biroul directorului în funcţie, urlând cât îl ţineau puterile că el este directorul adevărat. Ce scenă, ce situaţie! Angajaţii direcţiei şi-au scuipat în sân şi şi-au spus în gând „Piei Satana!“.

Matei s-a prevalat de o chichiţă legală, care, teoretic, îi dădea dreptul să revină pe funcţie. Numai că şi în acest caz, fostul director ar fi trebuit să se prezinte pentru o reevaluare la Administraţia Naţională a Apelor. Cu un tupeu specific doar borfaşilor de cartier, Matei le-a dat cu tifla responsabililor din ANPR şi Ministerul Mediului şi Pădurilor care luni, 1 februarie 2010, îl convocaseră la Bucureşti la reexaminare. Ion zis şi Gigi nu a dat curs respectivei convocări. În consecinţă, ANPR a transmis la Râmnicu Vâlcea o adresă prin care îl atenţiona pe Matei că nu are dreptul legal să semneze nici o hârtie în calitate de director, aceasta devenind nulă de drept. Cu toate acestea deţinem informaţii că Gigi Matei a semnat mai multe documente în aceste zile şi chiar a anulat anumite contracte semnate de directorul Dorin Dobrişan.

Gigi Matei se agaţă cu disperare de postul de la Direcţia Apelor deoarece a aflat că nu mai are nici o şansă să candideze la Primăria Rămnicului, PSD-ul lui Ion Cîlea preferându-l pe Remus Grigorescu. Matei şi-a renegat chiar şi propria naţionalitate, depunându-şi adeziunea la UDMR, folosindu-se, ca argument, de faptul că soţia sa este de origine maghiară. În zadar sunt toate aceste ultime zvâcniri ale lui Matei! UDMR-ul nu-l adăposteşte sub pălăria sa pe traseistul politician. La Direcţia Apelor Olt va rămâne director Dorin Dobrişan, un manager cu rezultate deosebite, care are şi sprijinul politic al Organizaţiei Judeţene a PD-L. Astfel, Gigi Matei „îşi trăieşte“ (în mod abuziv) ultimele zile la şefia D.A.- Olt. În maximum o săptămână se va face dreptate, iar Matei se va întoarce la balastiera de la Stupărei sau depozitul de la Troianu. Punem pariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe