Datoriile totale ale URBAN au ajuns la colosala sumă de 15 milioane euro

duminică, 7 februarie 2010

• Falimentul lui Teodor Florescu este aproape

Datoriile totale ale URBAN au ajuns la colosala sumă de 15 milioane euro

Nicu Trandafir

Firma regelui gunoaielor Teodor Florescu, URBAN, continuă cu „succes” să ignore orice regulă de bun simţ şi orice lege a statului român, care spun că o firmă cu datorii uriaşe către Ministerul de Finanţe, primării şi alţi creditori trebuie executată silit cât mai rapid. Spre exemplu, numai dacă luăm în calcul datoriile totale ale firmei URBAN către bugetul consolidat al statului, acestea au ajuns la colosala sumă de circa 9 milioane euro.

Concret, la data de 31 decembrie 2009, firma lui Doru Florescu figura cu o datorie la bugetul de stat de peste 230 miliarde lei vechi, iar către celelalte fonduri (asigurări sociale de stat, şomaj, şi asigurări de sănătate) obligaţiile totale depăşeau suma de 140 miliarde lei vechi.

Pe lângă toate acestea, firma condusă de Doru Florescu are datorii la Primăria Râmnicului de peste 1,6 milioane euro, suma reprezentând redevenţa neplătită încă din anul 2007. Ceea ce înseamnă că „Regele gunoaielor” a plătit redevenţa doar câteva luni după ce a încheiat contractul cu Primăria Râmnicului. Dacă stăm şi adunăm toate datoriile neplătite către bănci, furnizori, primării şi alte salarii restante, ajungem la suma colosală de circa 15 milioane euro. Oare de unde va scoate aceşti bani domnul Florescu?

Cu toate că există un contract ferm încheiat între URBAN şi Primăria Râmnicului încă din anul 2006 privind delegarea gestiunii serviciului de colectare a deşeurilor menajere din municipiu, firma condusă de Doru Florescu nu respectă mai multe clauze contractuale. Pe lângă faptul că societatea URBAN nu ridică gunoiul la termenele prevăzute, aceasta şi-a permis în ultimii ani să majoreze nejustificat preţurile la ridicarea gunoiului, cu acordul binevoitor al Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Conform contractului încheiat în anul 2006, societatea URBAN trebuia să plătească o cotă-parte din tariful încasat de la populaţie pentru colectarea gunoiului, dar, în ultimii ani, patronul firmei URBAN s-a eschivat de mai multe ori de la plata acestor datorii. Aşa s-a ajuns ca, în acest moment, datoria către Primăria Râmnicului să fie foarte mare, iar intenţia de a fi plătită, destul de îndepărtată. În aceste condiţii, reprezentanţii administraţiei locale se gândesc să blocheze conturile societăţii, dar acest lucru nu se va putea face decât în urma unui proces de durată.

Angajaţii nu şi-au mai luat salariile din... luna august

Foşti şi actuali angajaţi de la URBAN spun că patronul Teodor Florescu nu mai este cu picioarele pe pământ, şi îşi bate joc de salariaţi, neplătindu-le salariile din luna august 2009. În acest timp, „patronul” şi-a deschis un hotel cu restaurant la Moeciu, după ce şi-a făcut concediul în străinătate.

URBAN este societatea care a aparţinut fostei RAESA (Regia de Gospodărire Comunală). În 1995, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, Serviciul de salubritate s-a desprins din RAESA, având ca principal obiectiv prestarea serviciilor de salubrizare pe piaţa locală. La scurt timp, societatea a fost privatizată prin metoda PAS. Acţionari au devenit chiar salariaţi din cadrul societăţii. În urma unei şedinţe a AGA, s-a hotărât ca Florescu să devină director general al societăţii. Noul manager deţinea în acea perioadă 51% din acţiuni. Acum Florescu deţine 70% din acţiunile companiei. În doar câţiva ani, Florescu reuşeşte să câştige licitaţia pentru prestarea serviciilor de salubrizare în Sectorul 6 al Bucureştiului. Urmează Otopeni, Eforie Nord şi Eforie Sud. În aceste ultime două localităţi, salubrizarea se realizează în colaborare cu Utilserv 96 SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe