Constantin Roibu s-a mutat la Arpechim Piteşti pentru a face ultimele pregătiri

duminică, 14 februarie 2010

• De câteva săptămâni,

Constantin Roibu s-a mutat la Arpechim Piteşti pentru a face ultimele pregătiri

La Petrochimia recent transferată de la OMV Petrom la Oltchim se lucrează de zor la reamenajări. Dacă încălzirea vremii va permite trecerea la lucrările de revizie, cel mai devreme aceasta se va încheia în 6 - 8 săptămâni, dar specialiştii cred că va dura 12 săptămâni.    

În secţia Polietilenă de Joasă Presiune, s-a dat drumul la încălzire, inclusiv în birouri, de asemenea la Piroliza 2, iar la Piroliza 1 căldura e pornită de o zi. La Polietilena de Înaltă Presiune utilităţile funcţionează în zona tablourilor de comandă şi la vestiare, iar pentru clădirea de birouri mai e nevoie de circa o zi de lucru. Cel mai bine stă secţia Parc, unde nu a existat pauză, ci a fost supravegheată până în ultima zi de către personal aparţinând Petrom.

La pavilionul Rafiserv, găsit cu totul îngheţat, s-a lucrat cel mai mult, pentru că directorul Oltchim, Constantin Roibu, intenţionează să îşi instaleze acolo centrul de comandă, în care îşi va aduce principalele servicii. Interioarele sunt deja gata şi până ieri a durat repararea conductei de abur sparte, pentru a asigura încălzirea pavilionului. De aceste lucrări se ocupă cinci firme. Pe măsură ce executanţii termină o zonă, se trece la curăţenie - acţiune care e şi ea începută.

Sunt posibile angajări la Arpechim

Deocamdată, urmează să fie finalizată, în circa două săptămâni, noua schemă de organizare a Petrochimiei, care va avea apoi un termen de 30 zile pentru aprobare. Cel mai probabil, vor fi două uzine de producţie - una de polimeri şi una de olefine - conduse de câte un inginer-şef, o direcţie de mentenanţă, una de Resurse umane şi managementul calităţii şi, posibil, o direcţie tehnică, menită să încadreze serviciile tehnice şi activităţile din subordinea directă a directorului general - comerciale, economico-financiare şi juridice. Direcţiile vor avea directori, iar în vârful întregii scheme va fi un coordonator. Ceea ce se ştie e că nu va fi concediat nici unul din cei 495 salariaţi transferaţi la Oltchim, ba chiar, după ce schema va fi analizată în fiecare sector în parte, în funcţie de necesităţi, e posibil să se facă angajări - de pildă la serviciile unde operatorii s-au retras în ultimele luni, lăsând locuri descompletate.

Mai multe vizite în 10 zile

La cele câteva vizite fãcute la combinat, directorul general Oltchim, Constantin Roibu, a ţinut şedinţe operative cu şefii, a trecut în revistă instalaţiile, iar la final a tras concluziile în altă şedinţă operativă. În fiecare secţie, Roibu a ţinut scurte şedinţe cu şeful de instalaţie, cu executantul lucrării din zona respectivă şi cu responsabilul din partea Oltchim pentru acea lucrare. Directorul vâlcean, care îşi ocupă o mare parte din timp în întâlnirile cu potenţialii finanţatori, încercând să obţină împrumuturi pentru continuarea investiţiilor, a venit în ultimele zece zile de mai multe ori la combinat. Chiar dacă nu va rămâne permanent în biroul pe care şi-l va amenaja în pavilionul Rafiserv, el va coordona totuşi personal lucrările, urmărind stadiul lor la intervale de câteva zile.

(articol preluat din „Curierul Zilei”, judeţul Argeş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe