Clinică antidrog, la Vâlcea

miercuri, 24 februarie 2010

Clinică antidrog, la Vâlcea

Prefectura Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Centrul Zonal Antidrog şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean doresc înfiinţarea unei clinici medicale specializată în tratamentul persoanelor dependente de consumul de droguri. Până acum, autorităţile judeţene au încheiat un protocol de colaborare pentru informare şi totodată, pentru menţinerea sub control a consumului de droguri din judeţ.

„Medicii asigură cu operativitate intervenţiile în cazul în care sunt aduşi la urgenţă pacienţi care prezintă simptomele unei intoxicări cu substanţe interzise, dar după ce situaţia pacientului este rezolvată, nu există un cadru legal sau logistic pentru a începe un tratament de reabilitare a respectivei persoane", precizează conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

De aceeaşi părere au fost toţi participanţii, susţinându-se necesitatea alocării de fonduri pentru a se crea o clinică specializată, care să se ocupe de tratamentul celor care vor să renunţe la consumul de droguri. „Undeva în judeţul Sibiu, există o clinică de recuperare în acest sens. Evident că trebuie investiţii, bani, medici specializaţi, consiliere în domeniu. Noi am reuşit să semnăm un protocol de cooperare între părţi, prin care să ne informăm reciproc, în momentul în care apar noi cazuri sau fenomenul ia amploare", a declarat subprefectul Doru Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe