Aproape toate primăriile PSD primesc bani pentru asfaltări

miercuri, 24 februarie 2010

•Pentru unii ciumă, pentru alţii mumă! În urma „repartizării” efectuate de Ion Cîlea şi Dumitru Persu,

Aproape toate primăriile PSD primesc bani pentru asfaltări

Exact aşa cum anticipam zilele trecute, „echipa morţii” compusă din Ion Cîlea şi Dumitru Persu, de la Consiliul Judeţean Vâlcea, a efectuat împărţirea banilor de la bugetul de stat cu dedicaţie exclusivă către primăriile PSD. Este vorba de suma de circa 140 miliarde lei vechi, destinată finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pe anul 2010. Astfel că vineri, 26 februarie, consilierii judeţeni de la PNL nu vor putea decât să ia notă de „repartizarea” făcută în spatele uşilor închise de Ion Cîlea şi Dumitru Persu.

În timp ce aproape toate primăriile PSD vor primi, cu această destinaţie, sume cuprinse între 1 miliard de lei vechi şi 2 miliarde de lei vechi, celelalte consilii locale... nu vor primi nici un leu, asta pentru simplul fapt că primarii au altă culoare politică decât Ion Cîlea şi Dumitru Persu. Spre exemplu, primăriile care nu vor primi nici un ban pentru asfaltări de drumuri se numără: Râmnicu Vâlcea (PD-L), Ocnele Mari (PD-L), Brezoi (PNL), Berbeşti (PNL), Băile Olăneşti (PNL), Băile Govora (PNL), Titeşti (PNL), Şirineasa (PNL), Racoviţa (PNL), Perişani (PNL), Câineni (PD-L) şi Berislăveşti (PNL).

Iată ce scrie Ion Cîlea în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre: „În conformitate cu prevederile din Legea bugetului de stat pe anul 2010, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale se face în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor, prin hotărâre, de către consiliul judeţean, după consultarea primarilor. Suma ce urmează a fi repartizată pentru drumurile comunale să fie de 83 miliarde lei vechi, iar pentru drumurile judeţene de 55 miliarde lei vechi.

Având în vedere că fondurile aprobate judeţului Vâlcea cu această destinaţie sunt insuficiente pentru realizarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii, la repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale s-au avut în vedere şi următoarele considerente: decontarea lucrărilor executate şi nedecontate la finele anului 2009, în special către RAJDP Vâlcea, în calitate de administrator al drumurilor judeţene; continuarea lucrărilor la drumurile sau podurile finanţate pe diverse programe, cu fonduri provenite de la bugetul de stat sau Uniunea Europeană...”. (Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe