|miercuri, ianuarie 26, 2022
  • Follow Us!

Adăpost pentru oamenii săraci, în localităţile Vâlcii 

Adăpost pentru oamenii săraci, în localităţile Vâlcii

Prefectul judeţului, Petre Ungureanu, a dispus asigurarea mai multor spaţii de cazare pentru persoanele fără adăpost, pentru a nu fi încărcată prea mult activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean. În contextul temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile, reprezentantul Guvernului în teritoriu a recomandat atenţie sporită din partea personalului din ordinea publică (poliţie, poliţie comunitară), al serviciului de ambulanţă şi SMURD (în cursele de retur sau curse speciale de verificare în zonele cunoscute cu astfel de persoane).

Au fost identificate, de asemenea, la cererea prefectului, spaţii pentru persoanele fără adăpost din municipii şi oraşe. La Râmnicu Vâlcea un astfel de spaţiu este la Centrul Ioana, de pe strada Calea lui Traian (20 de locuri), la Drăgăşani – Centrul pentru persoane aflate în dificultate de pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 694 (20 de locuri), la Spitalul orăşenesc Bălceşti (6 locuri).

Persoanele fără adăpost mai pot solicita ajutor şi la Spitalul orăşenesc Brezoi (6 locuri), Internatul Grupului Şcolar Economic din Călimăneşti (10 locuri), Tabăra Ocniţa din Ocnele Mari (30 de locuri, cu încălzire la sursă electrică), Spitalul orăşenesc Horezu (8 locuri), Şcoala şi grădiniţa specială Băbeni (10 locuri), ba chiar şi în structurile de cazare de la Băile Govira, deşi în localitatea respectivă nu sunt înregistrate persoane fără adăpost. La Berbeşti, administraţia locală a pregătit un apartament pentru cazuri de urgenţă, pe strada Aleea Libertăţii, bloc A14/2 (4 locuri), iar la Băile Olăneşti este rezervată o anexă a Spital orăşenesc (2 locuri), o cameră la primărie (două locuri) şi căminul cultural (3 locuri).

Leave a Response