Zeci de arbori furaţi din pădurile private şi de stat din Vâlcea

duminică, 24 ianuarie 2010

• Gerul de afară împinge oamenii la disperare

Zeci de arbori furaţi din pădurile private şi de stat din Vâlcea

În data 22.01.2010, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din comuna Lăpuşata au stabilit că, în noaptea de 21/22.01.2010, DUMITRU N., ION N., SEBASTIAN N. şi NICOLAE P. au tăiat şi sustras mai mulţi arbori specia fag şi gorun din fond forestier privat. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite  de art. 108 alin. 1 lit. a şi art. 110 alin. 1 din Legea nr. 46/2008.

Tot vineri, poliţiştii din Copăceni au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă in vederea prevenirii delictelor silvice, ocazie cu care au depistat pe numitul ION C., de 51 ani din aceeaşi localitate care sustrăgea, în vederea comercializării, un număr de 3 arbori esenţă fag, din pădure proprietate privată. Materialul lemnos a fost recuperat şi restituit părţii vătămate ALEXANDRU M.. Faţă de ION C. cercetările continuă sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori , fapte prevăzute şi pedepsite  de art. 108 alin. 1 lit. a şi art. 110 alin. 1 din Legea nr. 46/2008. Tot cu prilejul acţiunii, poliţiştii din Copăceni au depistat în trafic pe CONSTANTIN F., de 24 ani, din Lapuşata care conducea un autoturism Dacia fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002 rep.

În seara zilei de 22.01.2010, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Brezoi şi Postului de Poliţie Racoviţa au desfăşurat o acţiune comună care a vizat, în principal, depistarea persoanelor care transportă material lemnos fără forme legale. Cu această ocazie au fost controlate 15 autovehicule, au fost legitimate 10 persoane şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale. Două dintre sancţiuni, al căror cuantum urmează a fi stabilit de către Ocolul Silvic, au fost aplicate la Legea nr. 31/2000 dispunându-se confiscarea materialului lemnos. Acţiunea poliţiştilor a fost îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile.

Accident grav datorat neadaptării vitezei la condiţiile meteo-rutiere  

La data de 22.01.2010, orele 15.22, pe D.N.67 la km 178+813m, în localitatea Mihăeşti, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. Din cercetări a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1300, NICOLAE V., de 37 ani, din Râmnicu Vâlcea, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de drum (ninsoare, carosabil umed), a derapat şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu autoturismul Dacia Logan condus regulamentar de BOGDAN P., de 23 ani, din municipiul Piteşti.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă (traumatism cranio-cerebral, plagă parietală dreapta, traumatism toracic cu fracturi costale, fractură dublă gambă dreapta) a lui DUMITRU S., de 49 ani, pasager pe locul dreapta-faţă în autoturismul marca Dacia 1300 şi a ANGELEI P., de 52 ani, pasager pe locul dreapta-faţă în autoturismul  marca Dacia Logan, care a suferit un traumatism toracic, fractură incompletă stern. Cei doi conducători auto implicaţi în evenimentul rutier  au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ceea ce-l priveşte pe BOGDAN P. iar NICOLAE V. prezenta o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor şi  împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Carambol pe Drumul Naţional DN 7

În seara zilei de 22.01.2010, orele 20.25, în timp ce se deplasa  din direcţia Sibiu către Râmnicu Vâlcea, la volanul unui autoturism marca Skoda pe DN 7, la km. 202+282 m, în localitatea Călimăneşti,  TIBERIU P., de 27 ani, din municipiul Piteşti, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo (carosabil umed) şi, intr-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător prin indicatoare rutiere, a derapat, a pătruns pe contrasens si a intrat in coliziune frontală şi lateral-stânga cu autoturismul marca Opel, condus regulamentar de CONSTANTIN V., de 41 ani din Voineasa.

După impact, autoturismul Skoda a fost proiectat într-un alt autoturism Opel condus de CRISTIAN D., de 40 ani, care se deplasa în direcţia Râmnicu Vâlcea - Sibiu. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului autoturismului marca Skoda care a suferit o fractură la genunchiul stâng şi rănirea MIRELEI V., de 37 ani  (fracturi costale) şi LOREDANEI V., de 15 ani (traumatism cranio facial cu multiple plăgi regiune frontală dreapta), ambele pasagere în autoturismul condus de  CONSTANTIN V.. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. Cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe