Vâlcu: Mircia Gutău rămâne în PD-L până la finalizarea tuturor căilor de atac în instanţă

duminică, 31 ianuarie 2010

Vâlcu: Mircia Gutău rămâne în PD-L până la finalizarea tuturor căilor de atac în instanţă

Deputatul de Vâlcea Samoil Vâlcu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că primarul din Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, nu a fost exclus din partid şi va activa în PD-L până la finalizatea tuturor căilor de atac în instanţă.

"Din câte ştim, avocaţii lui lucrează la nişte căi de atac. În momentul în care se epuizează toate aceste căi, atunci se va lua o decizie în cazul lui Gutău", a spus deputatul PD-L, care a precizat că în cadrul reuniunii de la Poiana Braşov nu a fost discutat acest subiect.

Declaraţiile lui Samoil Vâlcu vin în contradicţie cu cele ale senatorului PD-L Dorel Jurcan, care declarase, în urmă cu câteva zile, tot pentru MEDIAFAX, că la reuniunea de la Poiana Braşov va fi luată în discuţie excluderea din partid a primarului din Râmnicu-Vâlcea, în urma condamnării definitive a acestuia la trei ani şi jumătate de închisoare.



Mai mult, preşedintele PD-L, Emil Boc, spunea, miercuri seară, că Mircia Gutău va fi exclus din partid, în baza statutului care stabileşte că orice persoană condamnată este exclusă din partid, printr-o sentinţă definitivă.

Mircia Gutău, primarul din Râmnicu-Vâlcea, şi Nicolae Dicu, viceprimarul din aceeaşi localitate, arestaţi în 2006 de DNA, au fost condamnaţi definitiv, miercuri, la pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul Mircia Gutău a fost condamnat pentru luare de mită, iar Nicolae Dicu pentru complicitate la luare de mită. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe