URBAN SA are datorii de 1,5 milioane euro către Primăria Râmnicului

duminică, 10 ianuarie 2010

Nesimţire la maxim!
Nu au mai plătit redevenţa de trei ani!

URBAN SA are datorii de
1,5 milioane euro către Primăria Râmnicului

Nicu Trandafir

Iată că ceea ce „Ziarul de Vâlcea” scria de câteva luni, s-a adeverit astăzi: societatea Urban SA, condusă de „Regele gunoaielor” Doru Florescu, continuă să aibă o atitudine sfidătoare la adresa autorităţilor statului şi la adresa legii. Cu toate că există un contract ferm încheiat între URBAN şi Primăria Râmnicului încă din anul 2006 privind delegarea gestiunii serviciului de colectare a deşeurilor menajere din municipiu, firma condusă de Doru Florescu nu respectă mai multe clauze contractuale.

Pe lângă faptul că societatea URBAN nu ridică gunoiul la termenele prevăzute, aceasta şi-a permis în ultimii ani să majoreze nejustificat preţurile la ridicarea gunoiului, cu acordul binevoitor al Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Datorii istorice

Pe lângă toate acestea, firma condusă (încă) de Doru Florescu are datorii la Primăria Râmnicului de peste 1,5 milioane euro, suma reprezentând redevenţa neplătită încă din anul 2007. Ceea ce înseamnă că „Regele gunoiaelor” a plătit redevenţa numai câteva luni după ce a încheiat contractul cu Primăria Râmnicului.

Iată ce declară Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului: „Datoria provine din neplata redevenţei şi majorări la aceasta, bani care nu au mai fost încasaţi încă din anul 2007. În luna decembrie ne-am adresat instanţei judecătoreşti prin care am cerut recuperarea debitului şi rezilierea contractului cu SC Urban. Iniţial, am încercat să rezolvăm conflictul pe cale amiabilă şi le-am propus un grafic de plată eşalonat, pe care cei de la Urban l-au acceptat”.

Doru Florescu nu este străin nici de „afacerile” din privatizări, acesta reuşind în anii 1995-1996 să cumpere pe nimic şi pe ochi frumoşi firma URBAN, care se desprinsese din cadrul RAESA (regia care se ocupa de transportul apei, canalizare, colectare gunoi şi transport călători).

Următorul pas: rezilierea contractului

Având în vedere că SC URBAN SA nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, Primăria Râmnicului va obţine în instanţă, mai mult ca sigur, rezilierea contractului de salubrizare şi organizarea unei noi licitaţii. Societatea URBAN SA este mai demult cu un picior în groapă, având datorii foarte mari şi la primăriile din alte oraşe, unde prestează servicii de salubritate: Otopeni, Braşov, Călăraşi etc.

Primul semn că URBAN are probleme financiare a fost neplata jucătoarelor de la Rulmentul Braşov, echipă de handbal în care URBAN a investit mai multe miliarde de lei pentru a concura cu OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea. Realitatea este că lună de lună, cei de la societatea falimentară URBAN încasează de la populaţie banii pentru serviciile prestate, dar uită să vireze la Primăria Râmnicu Vâlcea redevenţa stabilită prin contract. Teodor Florescu, patronul firmei, preferă să-şi cumpere maşini de lux de sute de mii de euro şi să joace banii în cazinouri celebre din Europa şi America, decât să-şi achite datoriile şi, în ultima perioadă, salariile către angajaţi.

De asemenea, în ultimele două luni serviciile prestate de URBAN în municipiu au început să lase de dorit. În perioada sărbătorilor, timp de două săptămâni, URBAN nu a ridicat gunoiul din cartierul Goranu, chiar dacă toţi locuitorii cartierului au contracte ferme cu societate de salubrizare. Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe