TELVERDE pentru depistarea poliţiştilor corupţi

miercuri, 6 ianuarie 2010

   

TELVERDE pentru depistarea poliţiştilor corupţi

• Pentru a oferi cetăţenilor o modalitate directă de sesizare a infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul MAI, a fost înfiinţată o linie telefonică gratuită TELVERDE 0800.806.806.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161/2005 şi este structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.
DGA face parte din Aparatul Central al MAI, subordonată direct ministrului administraţiei şi internelor, doar din punct de vedere administrativ. Având calitatea de poliţie judiciară, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie sunt coordonaţi sub aspect procedural, de procurorul de caz în desfăşurarea anchetelor. Dubla subordonare asigură independenţa şi obiectivitatea activităţilor de investigare şi, în acelaşi timp, permite instituţiei noastre să desfăşoare acţiuni preventive eficiente.

Principalele atribuţii ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt: Întreprinde măsuri specifice pentru investigarea infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul MAI; Primeşte plângerile/petiţiile cetăţenilor; Îndeplineşte activităţi de poliţie judiciară, conform legii; Organizează şi îndeplineşte activităţi de testare a integrităţii personalului; Îndeplineşte activităţi de prevenire a corupţiei; Elaborează analize de risc şi strategice în domeniu, şi propune măsuri procedurale de ameliorare a situaţiei.

La nivelul judeţului nostru funcţionează Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, cu sediul în incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 95, parter. Pentru a ne contacta puteţi apela numerele de telefon 0250703260 ( şi fax ) şi 0250 703263, sau puteţi folosi adresa e-mail [email protected]. Pentru a oferi cetăţenilor o modalitate directă de sesizare a infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul MAI, a fost înfiinţată o linie telefonică gratuită TELVERDE 0800.806.806.

Programul de relaţii cu publicul este zilnic, la sediul serviciului, între orele 08,00 – 16,00, iar luni până la orele 18,00.
De asemenea, cetăţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie ale funcţionarilor MAI, o pot face în fiecare zi de miercuri, între orele 12,00 – 15,00, în cadrul programului de audienţe care se desfăşoară la sediul Prefecturii judeţului Vâlcea, etajul 4, camera 60.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe