Sparle si soparle

miercuri, 27 ianuarie 2010

Sparle si soparle

• Primarul Mircia Gutău a căzut victimă a conflictului dintre preşedintele Traian Băsescu şi magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii de la cel mai înalt for judecătoresc din ţară au vrut să-i dea o lecţie preşedintelui, care a băgat băţul în cuibul de viespii. La mijloc a picat Mircia Gutău. Nevinovat!   

• De când au fost preluaţi de Gaz de France, societatea Distrigaz Sud continuă jecmănirea vâlcenilor care sunt conectaţi la reţeaua de gaze. Ultima „taxă” percepută de Distrigaz multor vâlceni este de circa 600.000 lei vechi, o sumă ce trebuie plătită obligatoriu pentru o presupusă „verificare” a instalaţiilor de gaze. Această operaţiune era până astăzi executată gratis.

• Criza economică şi financiară, plus dificultăţile firmei pe care o conduce, l-au împins pe tânărul liberal Bogdan Pistol în imposibilitate de a-şi realiza un vis mai vechi: făurirea unei locuinţe proprii. La jumătatea anului trecut, Bogdănel a obţinut, împreună cu asociatul Cristi Eftimie, autorizaţia de construire a unei mansarde pe strada Gib Mihăescu din Râmnicu Vâlcea, însă nici până astăzi acesta nu a demarat lucrările de construcţie. Deh, vremuri grele!

• Primarul din Drăgăşani, Cristian Nedelcu, vrea să o pună pe liber pe directoarea economică din instituţie, doamna Ciocan. Nedelcu vrea să scape de oamenii incomozi din primărie şi să-şi aducă proprii executanţi.

• Pentru a-şi arăta grija faţă de soarta lui Bogdan Pistol, liberalul Gheorghe Păsat a propus în cadrul unei recente şedinţe a partidului ca preşedintelui PNL Râmnicu Vâlcea... să i se găsească un loc de muncă. Afacerile firmei merg din ce în ce mai prost, locuri de muncă se găsesc foarte greu, iar în Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA nu mai sunt posturi libere, astfel că este de înţeles că Pistol are nevoie urgentă de un loc de muncă. Şeful liberalilor, Cristian Buican, a luat act de cererea lui Gheorghe Păsat şi l-a însărcinat pe... Gheorghe Păsat să identifice un loc de muncă vacant la AJOFM Vâlcea pentru tânărul Pistol.

• Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Vâlcea a devenit cimitirul elefanţilor din politica vâlceană. În afara directorului Aurel Simion, aproape toţi ceilalţi angajaţi au fost paraşutaţi în instituţie de către PNL Vâlcea. Un astfel de „elefant” este Mihai Dinescu, liberalul „vopsit“ care a plecat pe uşa din dos de la PSD Vâlcea.

• Fostul prefect Anuţa Handolescu şi-a descoperit o nouă vocaţie de câţiva ani: predă studenţilor de la Universitatea Constantin Brâncoveanu cursul „Noţiuni de administraţie publică”. Probabil că stresul de la Asirom o împinge pe „doamna profesoară” să-şi stingă nervii cu ţigări, pe care le fumează chiar în sălile de curs. Asta, spre disperarea studenţilor....

• În Râmnicu Vâlcea funcţionează sucursala fantomă a unei instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi. FEG (Fundaţia Ecologică Green) are în oraşul nostru, în incinta Şcolii Nr. 2 (I.G.Duca), câteva săli de clasă unde îşi desfăşoară activitatea. Două, trei clase de „liceu“ şi o şcoală postliceală sanitară. Mai mulţi elevi ai acestei instituţii dubioase de învăţământ şi-au manifestat nemulţumirea faţă de directoarea Bădescu, cea care conduce filiala FEG.

Aceştia ne-au spus că la sfârşitul anului şcolar trecut au avut surpriza ca în evidenţele şcolii FEG să apară „elevi“ care nu trecuseră nici măcar o oră pe la cursuri. Nu numai că apăreau în cataloage, dar aveau şi notele cele mai mari. De asemenea, directoare FEG – Râmnicu Vâlcea este acuzată că a modificat în cataloage notele date de anumiţi colegi ai săi, profesori. Din 3 a făcut 8 iar nota 4 a devenit 9 peste noapte. În şcoală se vorbeşte pe la colţuri că directoarea Bădescu ar fi primit sume importante pentru operaţiunile respective. Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe