Sparle si soparle

duminică, 24 ianuarie 2010

Sparle si soparle

• Serviciul privat de ambulanţă UMAN SERV prestează servicii medicale care lasă de dorit. UMAN SERV este societatea care transportă bolnavii din judeţ la centrul de dializă din Râmnicu Vâlcea în baza unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea. CAS scoate lunar din buzunarele noastre, ale contribuabililor vâlceni, suma de 2 miliarde de lei vechi, pe care o virează UMAN SERV-ului, societate patronată de Gheorghe Ionescu (director – Tour Imex – societate de televiziune prin cablu).

Transportul bolnavilor se face în ambulanţe (unele neînmatriculate) aduse din străinătate, cu ani grei de uzură în spate. De-abia se mai târâie ambulanţele UMAN SERV pe drumurile judeţului. Patronul Ionescu a cumpărat ambulanţele pe „banii de seminţe“. Profitul este maximum, iar serviciile sunt de joasă calitate! „Ziarul de Vâlcea“ a demarat o anchetă pe această temă.

• După şase luni de la inaugurarea luxosului hotel din parcul Zăvoi, omul de afaceri Nicolae Sofianu a primit recunoaşterea oficială pentru faptul că şi-a umplut clădirea cu zeci de „bolovani”: la aniversarea organizată de Curierul de Vâlcea, acesta a primit marele premiu „Artur Silvestri” pentru Cultură, pentru realizarea primului Hotel-Muzeu din ţară şi a Galeriei de Artă Contemporană Grand Hotel Sofianu. Se pare că în 2011, Sofianu va primi premiul „Constantin Monceanu”, pentru hotelul construit în zona Ostroveni Sud!

• Gara din Râmnicu Vâlcea a rămas în continuare o zonă deplorabilă şi plină de gunoaie, în special în zona liniilor de cale ferată şi a peronului. Este o zonă care a rămas la nivelul secolului XIX, întrucât oamenii care lucrează în această gară... se încălzesc cu lemne, pe care le sparg cu toporul în faţa peronului. Şi toate astea se întâmplă într-un municipiu din Uniunea Europeană, în secolul XXI.

• Cu toate că PSD-ul a părăsit coaliţia de guvernare de peste trei luni, un dinozaur comunist şi plin de „sare“ a fost uitat printr-o instituţie din judeţul Vâlcea de către actuala guvernare PD-L. Este vorba de Radu Gheorghe, directorul în funcţie de la Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea. Anul trecut, fostul primar din Ocnele Mari a avut doar meritul că i-a făcut pantofii lui Ion Cîlea, atunci când acesta l-a propulsat pe Radu Gheorghe la conducerea instituţiei. Acum, nu înţelegem disperarea cu care se agaţă de scaun actualul director de la APM Vâlcea, dar nu înţelegem nici de ce conducerea PD-L şi Guvernul nu au luat o decizie pentru a-l schimba din funcţie pe Radu Gheorghe cu o persoană bine pregătită profesional.

• Firma Urban SA continuă să-i dea dureri de cap primarului Râmnicului, Mircia Gutău. Acesta a recunoscut recent că nu poate face nimic în privinţa rezilierii contractului de ridicare a gunoiului din Râmnicu Vâlcea atâta timp cât există un proces pe rolul instanţei de judecată. În plus, firma lui Doru Florescu a beneficiat de toată înţelegerea lui Mircia Gutău atunci când a fost vorba de reeşalonarea datoriilor de zeci de miliarde lei către Primăria Râmnicului.

• Un anume domn Bâzâc, în fapt un ilustru anonim, se plimbă ca Vodă prin lobodă prin sediul PNL Vâlcea. Veşnic la costum, afişând o mină de om preocupat de treburi înalte, Bâzâcul din Băbeni ocupă la propriu scaunul de preşedinte al PNL, în perioada când deputatul Cristian Buican este plecat la Bucureşti. Infatuat peste măsură secretarul(a) Bâzâc se afişează ca un veritabil cocoş în preajma junelor găinuşe, ce cotcodăcesc a secretare la sediul politicienilor...galbeni. În rest, multă formă şi puţin fond.

• Este musai, vorba ardeleanului, ca Aurel Miriţoiu, şeful Gărzii Financiare Vâlcea, să desemneze un purtător de cuvânt (adevărat, în carne şi oase, nu doar pe hârtie), care să comunice cu presa vâlceană. De luni de zile, Garda Financiară Vâlcea nu ne-a mai transmis comunicate de presă. O anomalie care trebuie remediată imediat, domnule Miriţoiu! Nu se poate să fiţi pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă, când este vorba de...comunicare! În rest, să auzim de bine!

• Pe preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, l-au cuprins disperarea şi deznădejdea. Cîlea simte că îi fuge covorul de sub picioare şi doreşte să calce în picioare statutul PSD prin organizarea conferinţei judeţene înaintea conferinţelor locale de alegere a noilor structuri de conducere în partid. Şeful PSD doreşte să-şi menţină oamenii din teritoriu în funcţii până la congresul din luna martie al partidului pentru ca aceştia să-l voteze pe Mircea Geoană preşedinte la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe