Rădulescu şi Veţeleanu, în luptă pentru şefia Organizaţiei Municipale a PD-L

duminică, 24 ianuarie 2010

Mircia Gutău pe post de arbitru

Rădulescu şi Veţeleanu, în luptă pentru şefia Organizaţiei Municipale a PD-L

Anda Vlad

Mai mulţi lideri democrat-liberali ai filialelor din Colegiul Drăgăşani vor fi schimbaţi, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegeri. „Situaţia este diferită de la un tur electoral la altul, dar şi de la o localitate la alta. Nu putem lua măsuri comune pentru cele 19 localităţi din Colegiul Drăgăşani, pentru că rezultatele au fost diferite. Va trebui să facem şi schimbări în organizaţiile care nu au obţinut rezultatele scontate, acest lucru fiind esenţial dacă vrem să ne atingem obiectivele fixate pentru alegerile locale din 2012, şi anume preşedintele Consiliului Judeţean şi 30 de primari”, a afirmat Mircia Gutău.

Analize interne

Dorinţa preşedintelui PD-L Vâlcea este ca la următoarele alegeri zona Drăgăşani „să îşi schimbe culoarea din roşu în portocaliu”. Colegiul Drăgăşani este considerat un puternic fief al PSD. Aici, deputatul social democrat Vasile Bleotu a fost reales direct pentru un nou mandat de deputat în anul 2008 cu peste 51% din voturi, ca şi senatorul Laurenţiu Coca, din acelaşi partid. În toamna lui 2009 au circulat informaţii potrivit cărora deputatul Vasile Bleotu ar fi fost curtat de democrat - liberalii lui Mircia Gutău, ştiindu-se influenţa electorală în zonă a parlamentarului PSD.

Liderii democrat-liberali au evaluat activitatea celor 19 organizaţii locale care compun Colegiul Drăgăşani, precum şi rezultatele obţinute la alegerile locale din 2008, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale. În funcţie de procentele obţinute în confruntările electorale se vor lua măsuri pentru consolidarea acestor organizaţii locale. Deputatul Samoil Vîlcu consideră şi el că acum este momentul ca partidul să demonstreze că merită încrederea oamenilor, mai ales că există toate pârghiile necesare pentru a face ceva pentru cetăţenii judeţului Vâlcea.

Prim-vicepreşedintele PD-L Romulus Bulacu a recunoscut că este important să se găsească soluţii pentru ca şi în judeţul Vâlcea PD-L să obţină, în confruntările electorale,  rezultate similare cu cele realizate de organizaţiile democrat-liberale din Ardeal. Prezent la întâlnirea cu preşedinţii organizaţiilor PD-L din Colegiul Drăgăşani, senatorul Dorel Jurcan a recunoscut faptul că democrat-liberalii au înregistrat o creştere în preferinţele electoratului din zona respectivă.

Bătălie pe organizaţia municipală

Mircia Gutău şi-a anunţat deja candidatura pentru conducerea organizaţiei PD-L Vâlcea. „Consider că sunt capabil să conduc destinele acestui partid şi sunt convins că munca mea în partid a dat roade în ultima jumătate a anului trecut, PD-L obţinând la nivel de judeţ 43% la alegerile din 6 decembrie. La următoarele alegeri vom învinge cu certitudine PSD”, a declarat Gutău. Acesta ocupă în prezent funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PD-L Vâlcea, fiind numit în luna iulie 2009 de Vasile Blaga, în locul senatorului Dorel Jurcan. Mircia Gutău este totodată şi liderul organizaţiei municipale a PD-L Râmnicu Vâlcea. Preluarea organizaţiei judeţene va obliga conducerea PDL Vâlcea să aleagă un alt lider la municipiu. Organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea este cea mai puternică organizaţie din judeţ, asta şi pentru că a fost condusă de actualul lider al organizaţiei judeţene.

Pentru şefia acestei organizaţii se vehiculează numele celor doi viceprimari Eusebiu Veţeleanu şi Romeo Rădulescu. Mircia Gutău susţine că sunt destui democrat-liberali valoroşi capabili să ocupe această funcţie. „Avem foarte mulţi oameni valoroşi care pot candida pentru acest post, nu vreau să dau indicaţii, pentru că alegerea se va face prin vot secret. Eu apreciez activitatea multor persoane din organizaţia municipală, cei doi viceprimari sunt oameni extraordinari şi am făcut o echipă excelentă şi la primărie şi sunt convins că cel puţin unul dintre ei îşi va depune candidatura pentrufuncţia de  preşedinte al organizaţiei municipale, avem şi foarte mulţi consilieri locali valoroşi, dar avem şi foarte multe funcţii atât la organizaţia municipală cât şi la cea judeţeană.” Favoritul cursei pentru municipiu se pare că este viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, actualul secretar al organizaţiei judeţene.

Cu toate acestea Veţeleanu a declarat că deocamdată nu a optat pentru niciuna dintre funcţiile de conducere. Eusebiu Veţeleanu este convins că Gutău va obţine prin vot funcţia de preşdinte al organizaţiei judeţene. Deşi susţine că nu a luat încă o decizie concretă, lui Veţeleanu i-ar surâde ideea ocupării fotoliului de preşedinte al organizaţiei municipale PD-L sau chiar de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. „Sunt sigur că domnul Mircia Gutău va fi ales preşedinte la organizaţia judeţeană. Eu sunt un om modest şi nu am cerut niciodată nimic.

Dacă am fost apreciat, am fost apreciat pentru modul în care acţionez şi mă comport. E posibil să optez pentru funcţia de preşedinte la municipiu, ori pentru funcţia de vicepreşedinte la judeţ, dar deocamdată nu am discutat aceste aspecte cu nimeni. Ca vicepreşedinte la organizaţia judeţeană este o treabă mai uşoară, ca preşedinte al organizaţiei municipale ai mai mult de muncă şi atunci trebuie să te gândeşti dacă ai timp să te ocupi, pentru că această funcţie te obligă să laşi la o parte alte lucruri, inclusiv familia, plus că te obligă să păstrezi nivelul impus de Mircia Gutău, ceea ce este foarte greu”, spune Veţeleanu.

Organizaţii pe lista neagră

Reprezentanţii PD-L au analizat deja până acum activitatea organizaţiilor din colegiul Nord şi Bălceşti. Pedeliştii nu se gândesc totuşi în acest moment să taie în carne vie, având în vedere că în primăvara acestui an se vor desfăşura alegerile interne. Romulus Bulacu, prim-vicepreşedintele PD-L Vâlcea susţine că în acest moment printre localităţile care au înregistrat scoruri mici la alegerile din ultimii ani se numără şi Buneşti, Galicea, Runcu, Şirineasa, Fârtăţeşti, Lăcusteni, Valea Mare, Perişani, Tomşani şi Măldăreşti.

„Cu siguranţă se vor lua măsuri acolo unde este cazul, dar în acelaşi timp vom încerca să ajutăm unele organizaţii aflate în impas.Vom face o paralelă între scorurile obţinute la cele patru runde de alegeri”, spune Bulacu.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe