“PSD Vâlcea este condus dictatorial şi după metode comuniste învechite!”

miercuri, 27 ianuarie 2010

Deputatul Bleotu:

„PSD Vâlcea este condus dictatorial şi după metode comuniste învechite!”

• parlamentarul social-democrat mai susţine că, Ion Cîlea le impune primarilor cu ce firme să lucreze, ameninţând-i că „alocarea fondurilor stă în pixul lui”

• având susţinerea şi a altor colegi de partid, deputatul drăgăşenean va  propune ca preşedintele unei organizaţii să nu poată ocupa şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

 Deputatul Vasile Bleotu, liderul social-democraţilor drăgăşeneni afirmă că PSD Vâlcea este condus dictatorial şi după metode comuniste învechite. Vorbind în numele organizaţiei pe care o conduce, Bleotu susţine că, nu ştie în numele cui a vorbit Ion Cîlea la întâlnirea de la Poiana Braşov, unde reprezentanţi unor filiale s-au întâlnit cu Mircea Geoană pentru a-i arăta susţinerea. Mai mult decât atât, parlamentarul drăgăşenean rupe tăcerea şi dă în vileag din micile practici ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, care potrivit afirmaţiilor lui Bleotu, le trimite primarilor anumite firme cu care să lucreze. „Vor ieşi multe la iveală”, ameninţă Bleotu. Parlamentarul este convins că, în cazul în care Geoană va pierde conducerea partidului, Ion Cîlea nu va mai fi liderul PSD Vâlcea.

„Cîlea nu va mai fi preşedintele PSD!”

 „Partidul nu înseamnă un singur om. Să plece domnul Cîlea cu un tânăr după el sau cu alţii care au fost pe la trei-patru partide. Noi, de şase luni, nu ne-am mai întâlnit şi asta spune multe despre munca de echipă, în partid…. Eu nu pot să decid în numele altora, cum s-a dus domnul Cîlea, la Braşov, fără să întrebe pe nimeni. În ce calitate s-a dus el acolo? N-a convocat nici măcar parlamentarii sau Delegaţia Permanentă. Partidul este condus prin dictatură şi metode comuniste învechite, care nu mai au niciun fel de aderenţă în rândul organizaţiilor noastre”, afirmă Vasile Bleotu, făcând o scurtă prezentare a situaţiei interne din PSD Vâlcea.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Poiana Braşov, au fost prezenţi reprezentanţii a 39 de filiale PSD, dintr-un total de 48, acestea arătându-i susţinerea lui Mircea Geoană, la funcţia de preşedinte al PSD. De la întâlnire nu a lipsit nici liderul social-democraţilor vâlceni, Ion Cîlea. Vasile Bleotu susţine că, poziţia exprimată de Cîlea nu reprezintă voinţa colegilor săi de partid. În plus, parlamentarul drăgăşenean este convins că, actualul lider al social-democraţilor vâlceni va pierde preşedinţia partidului: „În proporţie de 99%, Cîlea nu va mai fi preşedinte al PSD, dacă Geoană pierde alegerile…

A dat declaraţii că-l susţine pe Geoană, fără a ne consulta pe noi, fără o consultare în interiorul organizaţiei. Pentru acest lucru sunt foarte mulţi colegi supăraţi. Nu se face să vorbeşti în numele meu, al lui Vlădoiu, Coca, Mazilu. Dau numai exemplul parlamentarilor, dar şi în numele organizaţiilor. M-au sunat primarii de la mine din colegiu şi mi-au spus că a venit în zonă domnul Cîlea şi i-a rugat să meargă cu el şi cu Geoană. Nu un singur om reprezintă partidul. Absolut niciunul nu am fost consultaţi. Din Delegaţia Permanentă nu a fost chemat nimeni.

Măcar cei 15 ar fi trebuit chemaţi şi consultaţi…. Încerca să ne cheme astăzi (n.r. 24 ianuarie) să facem o Delegaţie Permanentă… Primarii, din peste 50% din localităţile judeţului, m-au sunat şi au zis că nici ei nu vor susţine în continuare o echipă pierzătoare. Toată lumea vrea schimbare”, a declarat Vasile Bleotu. Liderul social-democraţilor drăgăşeneni este convins că, Mircea Geoană va pierde şi în bătălia pentru şefia PSD: „Faptul că s-au întâlnit cei 39 acolo, n-au făcut nimic altceva decât să vadă care este pulsul.

Veţi vedea că Mircea Geoană nu va lua nici 25%. Degeaba cheamă liderii filialelor judeţene ca să spună că-s alături de el. Oamenii din partid nu-l mai vor. Mă opresc oamenii pe stradă şi îmi spun „Sunteţi un om capabil, cum acceptaţi să vă conducă unul ca Geoană?!”. Din organizaţiile de care răspund n-a fost unul care să-mi spună să-l alegem pe Geoană şi echipa lui… Liderii sunt rupţi de realitate. Pe mine m-a sunat Briceag, primarul de la Valea Mare, am vorbit la Stoileşti, Creţeni, Voiceşti, dar şi cu alţii care-mi sunt apropiaţi şi mi-au spus că n-au ei cum să meargă cu Geoană”, a declarat Vasile Bleotu.

„Geoană nu a promovat în partid decât nulităţi!”

 Liderul Organizaţiei PSD Drăgăşani a declarat că, în urma şedinţei Biroului Executiv şi a preşedinţilor de organizaţii locale, în unanimitate s-a decis susţinerea unui alt candidat pentru şefia PSD. „Se impune ca la conducerea partidului să vină o echipă nouă cu o doctrină social-democrată modernă şi o echipă învingătoare. Din această echipă trebuie să facă obligatoriu parte Cristian Diaconescu, Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

În această echipă ar putea fi inclus şi Mircea Geoană, pe probleme de politică externă. Mai supunem încă un principiu pe care-l vom susţine noi parlamentarii, atât eu, cât şi domnul deputat Vlădoiu, dar şi alţi colegi parlamentari: preşedinţii de Consilii Judeţene să nu mai fie preşedinţi de partid, pentru a nu concentra puterea într-o singură mână”, a spus Bleotu. Parlamentarul vâlcean a declarat că, PSD-ul pierde, în ultimul timp, foarte mult teren, iar în cazul în care actuala echipă rămâne la conducere, partidul se va îndrepta spre dezastru, spre un partid de mâna a treia: „Mircea Geoană este dominat de baronii locali, de preşedinţi de Consilii Judeţene. El nu este un lider autentic. Pe el îl comandă Oprişan, Mazăre, Vanghelie, Dragnea, şi alţii.

Este un om care nu are vână, care nu este o mână forte. Mircea Geoană este produsul unor jocuri de culise, a unor aranjamente. Prestaţia lui, după părerea mea, a fost total blat. El spune că, dacă vin alţii, duc partidul în barca lui Băsescu, dar el l-a dus conştient. Geoană nu a luptat să câştige alegerile, a fost pe blat total. Şi un elev de clasa a X-a, de la Liceul Economic, avea o prestaţie mai bună decât el în confruntarea finală, când s-au pierdut alegerile. Nu are o pregătire economică elementară…

Mircea Geoană nu a promovat în partid decât nulităţi, oameni care nu au nicio pregătire profesională, care n-au condus organizaţii, n-au condus doi oameni într-o instituţie publică, n-au avut vreo funcţie într-o instituţie publică sau privată”, a mai spus Bleotu. În opinia deputatului drăgăşenean, Mircea Geoană este captiv unor grupuri de interese. „A fost de atâtea ori la Vântu, iar acest lucru demonstrează clar că el nu are nicio treabă cu social democraţia. În aprilie a venit cu o declaraţie că, în cazul în care nu aduce partidul la guvernare şi nu câştigă alegerile prezidenţiale, pleacă. Este încă la şefia partidului şi vrea să continue. Dacă avea bun simţ îşi dădea demisia de onoare”, a conchis social-democratul.
 „Voi fi candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean”

 Vasile Bleotu susţine, în continuare că, în 2012, va fi candidatul social-democraţilor la Consiliul Judeţean şi că la conducerea PSD Vâlcea se impune o nouă echipă, adaptată noi realităţi. „La preşedinţia Consiliului Judeţean voi candida sigur, iar la cea a partidului vom merge probabil cu un alt om. Vom fi o echipă nouă. În cel mai rău caz, în echipa pe care o voi susţine, voi fi prim-vicepreşedinte.

Organizaţia Drăgăşani, fiind o organizaţie puternică şi cu rezultate deosebite, va susţine candidatura mea la preşedinţia Consiliului Judeţean… Voi avea o discuţie cu viitoarea conducerea a PSD. Dacă câştigă Cristian Diaconescu, Mitrea sau Năstase va fi alt lider al organizaţiei. Câştigătorii îşi vor pune un preşedinte interimar. Dacă mă desemnează pe mine sau un alt coleg, eu îl voi susţine, indiferent pe cineva va desemna. Trebuie să avem o echipă nouă adaptată la noile realităţi”, a declarat Bleotu.

„Nu putem accepta la infinit aceste măgării ale domnului Cîlea!”

 În plus, parlamentarul vâlcean anunţă dezvăluiri incendiare care-l vizează pe Ion Cîlea. Despre acesta, Vasile Bleotu afirmă deocamdată că a făcut presiuni asupra unor primari, cărora le-a impus cu ce firme să lucreze. „Nu trebuie să existe dictatură într-un partid. Partidul trebuie să fie un organism viu. Eu nu pot accepta ca pe acest Cristian Nedelcu pe care eu l-am făcut primar, să vină să-i spună domnul Cîlea: „Ce treabă ai mă, tu cu Bleotu că banii sunt în pixul meu. Or fi în pixul lui, dar Cîlea a fost cel care s-a opus ca Nedelcu să fie primar.

Pe cel pe care nu l-a vrut, îl sună acum că au interese de afaceri. Îi trimite diverse firme care să facă lucrări aici. Nicio lucrare din municipiul Drăgăşani nu este făcută cu firme de aici. Nu pot accepta aceste măgării la infinit. Să ne spună nouă că el ia împrumut de la CAR, când noi ştim cu ce firme lucrează… Cum ar fi Vicexpertul care e protejat, care n-a făcut drumul de centură, care n-are finanţare pentru anul 2…. Vor ieşi multe la iveală. Activez din `92 în acest partid şi nu am trădat, nici atunci când rămăseseră în partid cinci inşi. Şi am avut oferte de la toate partidele. Nu putem accepta la infinit, compromisuri, dictatură şi pumnu-n gură că sunt banii din pixul lui”, a concluzionat Vasile Bleotu.

Nicoleta Chera
(www.jurnalvalcean.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe